Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kolbászos kifli recept

hozzászólások (3)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

összesen: 864 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

összesen: 3458 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

összesen: 308 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mehjul
mehjul Wed, 2011-07-06 17:03

Köszi a receptet. Nagy siker volt! Én apósom névnapjára csináltam a férjemmel közösen. Nekünk a magasabb hőfok vált be jobban (lehet, hogy sütője válogatja), Viszont több kolbászt és kevesebb sajtot tettünk hozzá, a kolbászt morzsolva, mert friss volt. Legközelebb azt tervezem, hogy összekeverem a kolbászt, a sajtot és a tejfölt, úgy teszem bele. Nagyon jó recept, remélem a többi kísérletedet is megosztod!

Kuktalány
Kuktalány Fri, 2011-03-18 11:02

Köszönöm a receptet, nagyon finom lett! Anyukám igazi konyha tündér, és még sosem fordult olyan elő, hogy ő kér tőlem receptet, inkább fordítva. De végre eljött a nagy pillanat. Azt hiszem ez mindent elárul :-)
A fél rúd kolbász amúgy rengeteg, én kb. 10-20 cm-es darabból oldottam meg.
ja és kezdőknek: vagy 10x10 cm-es kockára vágjátok, de akkor azt még átlósan vágjátok el, hogy kis háromszöget kapjatok, és úgy tekerjétek fel, vagy sokkal kisebb négyzeteket vágjatok, mert én az első 2 darabot ekkorában készítettem, és akkorák lettek, mint a boltban kapható vizes kifli. Én vendégváró falatkáknak szántam, ezért jócskán lecsökkentettem a méretét..
És még egy tanács: ne essetek kétségbe ha oldalt látod, hogy mindjárt kifolyik tejföl, kiesik a kolbász, mi lesz vele mire megsül.. Nem fog! Nem baj ha az oldalán jobban szét van nyílva a kifli, mint a képen...

Ja, és nehogy 250 fokon süssétek!!! Én így tettem, és kb. 10 perc alatt majdnem megégett..(Nálam mondjuk az a max. hőfok) Aggódtam is, hogy nyers marad a közepe.. 180-200 foknál több nem kell, nem baj ha 20-25 perc alatt sül meg.

Stella
Stella / Stella Wed, 2011-03-23 21:37

 Örülök,hogy sikerült elkészíteni,persze mindenki úgy készíti ahogy Neki jobb.
Nincs két egyformán sütő -sütő és nincs két egyformán főző szakács.
Az-az igazság,hogy néha csak úgy találomra készítem az ételeket,mármint az adagokat és amikor beírom ide akkor kell kb. kitalálnom,hogy mennyi a mennyi.
Az ételnek is a próbája a kóstolás ,a receptnek pedig annak elkészítése.
Még egyszer csak gratulálni tudok és további jó főzőcskézést kívánok!

864
finomliszt 40 dkg
margarin 10 dkg
élesztő 2.5 dkg
víz 1.5 dl
2 kávéskanál
tojás 1 db
tej 0.5 dl
cukor 0.5 teáskanál
gyulai kolbász 10 dkg
tejföl 1 dl
sajt 10 dkg
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál