r
Nosalty Logó

Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Gizi
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 190 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.6 g

Zsír

  • Összesen
    88.5 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4064.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    1049 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    825 mg
  • Nátrium
    2017 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    446.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    570 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    189 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    518 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    575 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4874 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 1267 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    137.1 g

Zsír

  • Összesen
    177.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    416 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8129.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    138 mg
  • Kálcium
    2097 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    1650 mg
  • Nátrium
    4033 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    892.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1036 micro
  • α-karotin
    207 micro
  • β-karotin
    1149 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    9748 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 2533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    605.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    726 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 190 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lasagne tésztát enyhén sós vízben pár perc alatt főzzük félpuhára, majd szűrjük le.
  2. A debreceni (v. kolbász) bőrét húzzuk le, majd apróra daraboljuk fel. A gombát vágjuk fel ízlés szerint. A paradicsomot vágjuk fel kisebb kockákra. A paradicsompürét keverjük simára a vízzel. A sajtot reszeljük le. A kakukkfűágról tépkedjük le a leveleket.
  3. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a feldarabolt kolbászt, és kevergetve süssük pár percig.
  4. Amikor már kissé megpirult, nyomjuk hozzá a fokhagymát, szórjuk rá a lecsipkedett kakukkfűleveleket, majd adjuk hozzá az ízlés szerint feldarabolt gombát. Ezután keverjük alaposan össze, majd pirítsuk kb. 5 percig.
  5. Ezután adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, és öntsük fel a vízzel simára kevert paradicsompürével. Keverjük össze, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd pároljuk pár percig (a fűszerezéssel vigyázzunk, mert a kolbász már ízesítve van).
  6. Ezután adjuk hozzá a tejfölt, a mustárt és kb. 25 dkg reszelt sajtot, majd kevergetve addig melegítsük, hogy a sajttal kellően összeolvadjon.
  7. Egy kisebb tepsi alját locsoljunk meg egy evőkanál olívaolajjal, majd helyezzünk rá egy lasagne lapot. Ezután kanalazzunk rá a kolbászos-gombás-paradicsomos-szószos keverékből, majd fedjük be a következő tésztalappal. Ezt addig ismételjük, ameddig a tészta és a ragu el nem fogy. A tetejére mindenképpen ragu kerüljön! Végül a maradék reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét.
  8. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 20 perc alatt szép pirosra.
  9. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Én két kisebb lábosba külön-külön állítottam össze, sütöttem készre, majd abban is tálaltam.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 153
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3722
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne most éppen kolbásszal, gombával, paradicsommal és természetesen sajttal. Mivel két személyre készült az ebéd, így nem egy tepsibe rétegeztem bele a hozzávalókat, hanem külön-külön kis lábasban sütöttem meg, majd a sütőből kivéve rögtön tálaltam is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek