r
Nosalty Logó

Kolbászos csirke

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Lousha
Kolbászos csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 426 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3405 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 228 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1672.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 426 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    302.9 g

Zsír

  • Összesen
    228.3 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    888 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13376.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2742 mg
  • Nátrium
    9807 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    830.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    101 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    148 micro
  • Kolin:
    914 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 3405 kcal
  • 22% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    897.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    184 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    8 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 228 kcal

Elkészítés

  1. Daráljuk le a csirkét, majd keverjük el a fűszerekkel és a szójával. Hagyjuk állni fél órát, ez alatt a szója megszívja magát nedvességgel, megdagad, segít "összeragasztani" a csirkét.
  2. Béleljünk ki két püspökkenyérformát a szalonnaszeletekkel úgy, hogy jócskán túllógjanak a formán.
  3. Tegyük a csirke felét a formákba, fektessük rájuk az elfelezett, héjából kihúzott szál kolbászt, majd fedjük be a maradék csirkével. Nyomkodjuk le a húst, hogy jó tömör legyen, majd hajtogassuk rá a szalonnát.
  4. 200 fokon süssük addig, míg megpirul a szalonna a tetején. Ekkor fordítsuk ki a formából, tegyük sütőpapíros tepsire, hogy az alja - most már teteje - is szép színt kapjon.
  5. Szeletelés előtt várjuk meg, míg kicsit kihűl.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 905
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 22.

Ajánló

Egy kis krumplipürével gyors és finom ebéd lehet, de vékonyra szelve szendvicsbe is kiváló.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy szál kolbász már igen régóta sóhajtozott a hűtőben, senkinek sem kellett, így megsajnáltam, és elrejtettem némi csirkébe.

Címlapról ajánljuk

További cikkek