r
Nosalty Logó

Kolbászos carbonara

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Dávid
Kolbászos carbonara
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 619 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2479 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 338 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    611 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    76.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    169 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    594 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    923 micro
Összesen 619 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    112.3 g

Zsír

  • Összesen
    84.7 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1082 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5484.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    324 mg
  • Kálcium
    873 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1541 mg
  • Nátrium
    2444 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    675 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    224 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1160 micro
  • Kolin:
    873 mg
  • Retinol - A vitamin:
    475 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    2378 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3694 micro
Összesen 2479 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    748.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    333 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    119 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kolbászból vágjunk vékony karikákat, majd száraz serpenyőben pirítsuk meg jó ropogósra. Szűrőkanállal szedjük ki és tegyük félre, és ha kihűlt, vágjuk apró darabokra.
  2. A tojásokat üssük egy tálba, majd verjük fel. Adjuk hozzá a reszelt sajtot, fokhagymát, és ízesítsük sóval, borssal, majd az egészet keverjük össze.
  3. A tésztát főzzük meg, de mielőtt leöntetnénk a levét, tegyünk félre belőle egy decivel.
  4. Szűrjük le a tésztát, és azonnal, még forrón dobjuk abba a serpenyőbe, amiben a kolbászt pirítottuk, de már ne égjen alatt a láng. A forró tésztára öntsük rá a tojásos keveréket, gyorsan kezdjük el kavargatni, majd addig adagoljuk hozzá a félretett főzővizet, amíg egy krémes szósz be nem vonja a tésztát. (Ha a tészta már nem lenne elég forró, akkor kapcsoljuk be alatta a lángot, de csakis a legkisebb fokozaton, és addig keverjük, amíg krémes nem lesz.)
  5. Legvégül adjuk hozzá a pirított kolbászt, és tálalásnál szórjuk meg a tetejét aprított petrezselyemmel.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 448
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 29670
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A technika klasszikus, az alapanyagok már kevésbé, hiszen a pancettat fültölt kolbászra cseréltem, ami fergeteges plusz ízt ad neki, a végén pedig a színe kedvéért egy löket friss petrezselyemmel is megszórtam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek