r
Nosalty Logó

Kókuszos-szilvás sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angelocska
Kókuszos-szilvás sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 3322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Összesen 454 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    50.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    165 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.9 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    165 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 664 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.8 g

Zsír

  • Összesen
    252 g
  • Telített zsírsav
    189 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    662 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1763.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    824 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.4 g
  • Cukor
    135 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    201 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 3322 kcal
  • 6% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    62 micro
Összesen 454 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a vajjal és cukorral habosra verjük. Belekeverjük a lisztet, majd a vaníliát, a kókuszt (2 evőkanálnyi kivételével) és az egészen apróra darabolt fehér csokit vagy összetördelt fehér csokis tortabevonót is (nálam az utóbbi volt).
  2. Felverjük a tojásfehérjéket, és hozzákeverjük.
  3. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodjuk, 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, ahol kb. 15 perc alatt megsütjük.
  4. Ha kihűlt, felkockázzuk, megkenjük őket a lekvárral, és egy másik kockát rájuk tapasztunk (én nagyon sűrű, sőt, darabosan sűrű házi szilvalekvárt használtam, amiben nincs hozzáadott cukor)
  5. A keserű csokit pár csepp tejjel megmikrózzuk, a sütemény tetejére csíkokat húzunk vele, majd megszórjuk a félretett kókusszal.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 86
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4411
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angelocska 23 recept

A recept az Alexandra Könyvkiadó Legfinomabb sütemények könyvéből van, a különbség annyi, hogy ők baracklekvárt és vaníliás cukrot használnak.

Hozzávalók

A tésztához

A ragasztáshoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek