r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
esztersilver
Kókuszkrémes torta 3. - fondant-nal bevonva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Összesen 394 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    81.9 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.2 g
  • Cukor
    187 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    88.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    678 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    177 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 1593 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    819.4 g
  • Telített zsírsav
    484 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    237 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    3183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5793.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    233 mg
  • Foszfor
    2123 mg
  • Nátrium
    1990 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2122.3 g
  • Cukor
    1870 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    887.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    345 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    259 micro
  • Kolin:
    1363 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6629 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1775 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1962 micro
Összesen 15936 kcal
  • 3% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    164 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 394 kcal

Hozzávalók

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Elkészítés

A fondanthoz

  1. Fondant elkészítése:
  2. Vegyünk elő egy tálat és egy fakanalat, majd jól kenjük be margarinnal. A pillecukrot öntsük bele a tálba, és rakjuk be a mikróba 600 W-on 45 másodpercre. De ne melegítsük tovább, mert akkor pillecukor megdagad, és szétfolyik. A fakanállal kavarjuk össze, és ha nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
  3. Ezek után hozzáadunk 500 g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai dagasztó robotgépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
  4. Ha színezni akarjuk a fondant-t, most adjuk hozzá, de vegyük számításba hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengíteni fog a színén. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250 g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
  5. Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral, és öntsük rá a fondant-t. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennyire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.
  6. Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.
  7. Piskóta:
  8. A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük.
  9. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 nagy kanál cukrot, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a 8 tojássárgáját, és ezzel is tovább verjük.
  10. Legvégül beletesszük kanalanként a lisztet, amelybe már beledolgoztuk a sütőport. Előmelegített sütőbe rakjuk, és megsütjük.
  11. Kókuszkrém:
  12. A krémhez a tejszínt a cukorral felforraljuk, majd elkeverjük benne a margarint, a tejport és a kókuszreszeléket.
  13. A keményítőt a vízzel simára keverjük, majd a kókuszos krémhez adjuk. Elkeverjük, visszatesszük a tűzre, majd kevergetve besűrítjük.
  14. Krémes vajkrém:
  15. Egy lábasban vizet forralunk. A tojásfehérjéket elvegyítjük a porcukorral robotgép segítségével egy tűzálló tálban. Éppen hogy összekeverjük.
  16. A forró víz felé helyezzük, és vízgőz felett tovább verjük a tojásfehérjéket kb. 5 percig jó habosra. Levesszük a tálat a vízgőzről, és addig folytatjuk a hab verését, amíg ki nem hűl. Ha kihűlt, hozzáadjuk a vajat, és nagyon szép színű krémmé verjük. A vajkrém 2 hétig hűtőben, fél évig fagyasztóban eláll.
  17. Összeállítás:
  18. A piskótát elvágjuk, megkenjük a pudinggal, majd a kókuszkrémmel. Erre rakunk babapiskótát (ezt azért ha esetleg a kókuszkrém levet eresztene, én így jártam!). A babapiskótára rakjuk a piskóta tetejét.
  19. Az egész tortát megkenjük a krémes vajkrémmel (erre fog tapadni a fondant).
  20. A sodródeszkán kinyújtott fondant-t rárakjuk a tortára, elsimítjuk rajta, a felesleget az aljáról levágjuk, majd az egészet díszítjük. (Én a kinyújtott fondant-ból szív és csillag alakú szaggatóval formákat vágtam ki, és a torta tetejére raktam őket tojásfehérje segítségével.)
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11055
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Anyukám születésnapjára csináltam ezt a tortát, nagyon nagy sikere volt, bonyolultnak tűnik az elkészítése, de szerintem nem az!

Hozzávalók

A fondanthoz

A tésztához (a piskótához és a babapiskótához)

A kókuszkrémhez

A krémes vajkrémhez

A pudinghoz

Címlapról ajánljuk

Édes és sós gofrireceptek

Egy gyümölccsel, édes krémmel vagy csak fagyival tálalt édes gofrinak senki sem tud nemet mondani, sőt, sós gofritársai sem maradnak szégyenben, ha a kedvencekről van szó.

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?