r
Nosalty Logó

Kókuszkrémes linzerdió

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kókuszkrémes linzerdió
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 9459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Összesen 511 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    120.4 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    835.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    382 mg
  • Nátrium
    143 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.1 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    709 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    666 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    722.3 g
  • Telített zsírsav
    320 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    234 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    135 g
  • Koleszterin
    376 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5012 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    706 mg
  • Foszfor
    2290 mg
  • Nátrium
    857 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    708.9 g
  • Cukor
    376 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    55 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    484 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    457 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3995 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    3102 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    607 micro
Összesen 9459 kcal
  • 5% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 42% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    39 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 511 kcal

Hozzávalók

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához (60-70 db-hoz)

  1. A sütőporral és 10 dkg porcukorral elvegyített lisztet deszkára szitáljuk, és a halom közepébe mélyedést nyomunk. A margarint körben a liszthalom szélére kockázzuk. A tojásokat a mélyedésbe ütjük. Hozzáadunk 25 dkg kókuszreszeléket, majd gyorsan összegyúrjuk. Ez egy linzertészta, gyorsan kell vele dolgozni, mert nagyon ragadós lesz, ha túlmelegszik a kezünktől. Cipóvá formálva, folpackba csomagolva kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  2. Közben a másik kocka margarint szobahőmérsékleten puhulni hagyjuk.
  3. A hideg tésztamasszából apró darabokat lecsípünk. Dió alakú sütőformákba nyomkodjuk, és a formákat tepsikbe helyezzük. Előmelegített sütőben tepsinként kb. 10-12 percig sütjük, majd a formában rövid ideig hűlni hagyjuk. Végül óvatosan kiborítjuk.
  4. A tejet a maradék kókuszreszelékkel felforraljuk, majd kihűtjük. A puha margarint a maradék porcukorral kikeverjük, végül a kókuszos tejjel krémesre összedolgozzuk.
  5. A diólinzerek alját a kókuszkrémmel megkenjük, majd a süteményeket kettesével összeragasztjuk.
  6. A darabokra tördelt bevonót forró vízfürdőben megolvasztjuk, hozzáteszünk 2 ek olajat, és a diólinzerek egyik végét (a gömbölyűbbet) a folyékony bevonóba mártjuk. A süteményeket rácsra helyezve száradni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10486
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 30.

Ajánló

Adventi aprósüteménynek is kiváló!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik fiam születésnapja alkalmából ezzel a sütivel vendégelte meg osztálytársait.

Hozzávalók

A tésztához (60-70 db-hoz)

A töltelékhez

A bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!