r
Nosalty Logó

Kocsonya Pancsika konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Pancsika
Kocsonya Pancsika konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 6710 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 80507 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 139 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    703.2 g

Zsír

  • Összesen
    411.2 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    204 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    2766 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9492.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    199 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    4041 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    2498.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    311 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    438 micro
  • β-karotin
    1235 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 6710 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8438.4 g

Zsír

  • Összesen
    4934 g
  • Telített zsírsav
    1433 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2447 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    447 g
  • Koleszterin
    33193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113914.1 g
  • Cink
    288 mg
  • Szelén
    8433 mg
  • Kálcium
    25451 mg
  • Vas
    227 mg
  • Magnézium
    2389 mg
  • Foszfor
    28611 mg
  • Nátrium
    48487 mg
  • Réz
    27 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29978.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1670 micro
  • B6 vitamin:
    23 mg
  • B12 Vitamin:
    193 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    14 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    42 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    458 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3727 micro
  • Kolin:
    666 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14824 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3306 micro
Összesen 80507 kcal
  • 19% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 139 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Alaposan megtisztítjuk, átmossuk az összetevőket, és a sertésalkotókat feldaraboljuk, majd egy nagy lábasban feltesszük főni, annyi vízzel, amennyi bőségesen ellepi (nem szoktam főzés közben a vizet pótolni), beletesszük a szemes borsot és a fokhagymát felaprítva.
  2. Ahhoz, hogy tökéletes legyen a kocsonya, jól ki kell főni a bőrös-csontos részekből a kollagénnek, így legalább 2 órán keresztül főzzük, alacsony hőfokon (épp hogy gyöngyözik). Közben a képződő habot folyamatosan eltávolítjuk a tetejéről.
  3. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát is, a felaprított petrezselyemzöldet és a sót is. Így még legalább 1 órát főzzük.
  4. Amikor teljesen omlós, puhára főttek a húsok, akkor lehúzzuk a tűzről. Hagyjuk kb. fél órát hűlni, majd a tetején képződött zsírréteget leszedjük róla, ezután átmerhetjük tálkákba. Közben a 6-8 perc alatt keményre főzzük a fürjtojásokat, hideg vízzel bőségesen öblítjük, és megpucoljuk, félbevágjuk és beletesszük a kocsonyás tálakba.
  5. Tetejét meghinthetjük még őrölt borssal és pirospaprikával (esetleg apróra vágott petrezselyemmel). Amikor szobahőmérsékletűre hűltek a tálkák, akkor betesszük a hűtőbe, és 5-6°-on akár 1 hétig is elállnak.
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2068
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 03.

Ajánló

Nagyon finom apróra vágott snidlinggel vagy friss újhagymával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya Pancsika konyhájából
Pancsika 101 recept

Sokat hallunk manapság arról, hogy a szép, fiatalos bőr egyik titka a kollagén (ezt kozmetikusként is alátámasztom). Azonban nem elegendő kívülről drága készítményekkel kezelni a bőrt, hanem megfelelő ételekkel (+életmóddal) is táplálni kell a bőrt. Az egyik ilyen szuper ételünk a kocsonya, melyet nem csak szilveszter tájékán készítek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?