r
Nosalty Logó

Kocsonya ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Katharosz
Kocsonya ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 3357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 49 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.5 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2430.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    403 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    923.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2091 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 560 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    321 g

Zsír

  • Összesen
    177.2 g
  • Telített zsírsav
    54 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    1107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14585.5 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    326 mg
  • Kálcium
    1080 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2418 mg
  • Nátrium
    10379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.6 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    5539.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1307 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    12544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    417 micro
Összesen 3357 kcal
  • 5% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    213.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    152 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    77 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 49 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csülköt és a körmöket ha szükséges, borotvával szőrtelenítsük, ezután alaposan mossuk meg, a zöldségeket meghámozzuk, a vöröshagymáról csak a külső héját szedjük le, a fokhagymát szintén egészben hagyhatjuk, csak az egyik oldalán egy kicsit levágjuk.
  2. Ezután mindent belerakunk a fazékba, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és a keletkező habját leszedjük, fűszerezzük - só, bors. Lefedjük, és nagyon kis hőfokon kb. 8 órán át főzzük. Ha kellő ideig főzzük, csak akkor fog megdermedni.
  3. Ezután levesszük a tűzről, kiszedjük az alapanyagokat, és hűlni hagyjuk. Ha kicsit már lehűlt a lé, akkor óvatosan leszedjük a tetejéről a zsírt.
  4. Ezután mélytányérokba ízlés szerint elosztjuk a kicsontozott köröm és csülökdarabokat (figyeljünk, mert a körömben egész apró csontdarabok is vannak, nehogy benne maradjon).
  5. Ha kész, egy szűrőn át rámerjük a levet, csak nyugodtan merjük jól tele, mert a dermedés alatt kicsit összehúzódik. Ezután hidegre tesszük dermedni. (Ebből a mennyiségből nekem 6 tányér kocsonya lett.)
  • Elkészítettem: 40 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 16303
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kocsonya ahogy Katharosz készíti
Katharosz 499 recept

Ezt az elkészítési módot még kezdő háziasszony koromban Anyutól tanultam. A főzéssel nagyon vigyázzunk, hogy ne zubogjon, mert ha zavaros lesz, az nem a legszebb látvány!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek