r
Nosalty Logó

Knédli - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Knédli - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 245 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    218 mg
  • Nátrium
    726 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 502 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4582.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    521 mg
  • Foszfor
    871 mg
  • Nátrium
    2904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    179.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    366 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 2007 kcal
  • 7% Fehérje
  • 62% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 245 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagyobb pohárban (1/2 l) öntjük a meleg tejet, hozzáadjuk a cukrot. Jól elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a friss élesztőt, elkeverjük, letakarjuk, és kb. 20 percig állni hagyjuk, ezalatt a tej felfut.
  2. Közben kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, jól összekeverjük.
  3. A liszthez ütjük a tojást, hozzáadjuk a felfuttatott tejet, majd kézzel jól összedolgozzuk. Ha a tészta száraz, kevés vizet adunk hozzá, jól összedolgozzuk, gyúrjuk (kb.10-15 perc). A tészta legyen puha, de ne ragadjon a kézre.
  4. Letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk kb. 30 percet. Ügyeljünk arra, hogy a helyiségben ne nyissunk ablakot, ne legyen huzat. (Én paplan alá szokom tenni.)
  5. Egy lábasba belehelyezzük a knédlifőzőt (párolótalpat), vizet öntünk alá (ne érje a főző alját), feltesszük forralni. A knédlifőzőt beolajozzuk, hogy ne ragadjanak le a knédlik.
  6. A megkelt tésztából vízbe mártott kézzel 4 cipót formázunk, és amikor a víz forr a knédlifőzőre helyezzük őket kettesével, mert még nőnek főzés közben.
  7. A tetejüket beolajozzuk, lefedjük a lábast, és 20 percig főzzük őket. Ez alatt az idő alatt a fedőt nem vesszük le.
  8. Ha kész, fakanál segítségével kivesszük a knédliket, ellenőrizzük a víz mennyiségét, olajozzuk a talpat, ráhelyezzük a cipókat, olajozzuk őket, lefedjük, készre főzzük.
  9. A knédliket szeleteljük, sült húsok, libasültek mellé kínáljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 16679
  • Feltöltés dátuma: 2011. január 06.

Ajánló

Sült húsok, liba- és kacsasült mellé köretként.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a finomságot először anyukám készítette el gluténmentesen nagy örömömre.  Ügyesen elkészíthető, bátran ajánlom! Igaz, a színe nem a megszokott a hajdinaliszt miatt. Más lisztkeverékkel még nem próbáltam, nekem így is nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!