r
Nosalty Logó

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Juhász István
Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 3081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 31 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    709 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    320.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    116 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    970 micro
  • β-karotin
    2978 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    644 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 385 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    250.4 g

Zsír

  • Összesen
    118.3 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    461 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5672.3 g
  • Cink
    76 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    689 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    542 mg
  • Foszfor
    3091 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    255.2 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

VÍZ

  • Összesen
    2565.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2328 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    641 mg
  • D vitamin:
    77 micro
  • K vitamin:
    927 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    75 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7763 micro
  • β-karotin
    23825 micro
  • β-crypt
    524 micro
  • Likopin
    5148 micro
  • Lut-zea
    6291 micro
Összesen 3081 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    59.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    81 micro
  • β-karotin
    248 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    54 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 31 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket (burgonya kivételével) megtisztítjuk, megmossuk, felkockázzuk, a zöldeket apróra vágjuk. Az olajat felhevítjük, és először a vöröshagymát dinszteljük meg, majd rádobjuk a fokhagymát, a paprika- és paradicsomkockákat, és szükség esetén kevés vízzel felöntve, gyakori keverés mellett egy lecsós alapot készítünk.
  2. Közben a húst lehártyázzuk, megmossuk, és 1x1 cm-es kockákra vágjuk.
  3. Amikor a lecsós alap elkészült, lehúzzuk a tűzről, és igény szerint leturmixoljuk, majd beletesszük a fűszereket, sót, hozzáadjuk a húst, felöntjük annyi alaplével, amely elfedi, és fedő alatt lassan pároljuk. Ha a saját levét elfőtte, akkor zsírjára pirítjuk (ezzel alakul ki a pörköltekre jellemző sajátos íz).
  4. Ha a hús már majdnem megpuhult, akkor hozzáadjuk a kefével átsikált, 1x1 cm-es kockákra vágott burgonyát, a petrezselyem- és zellerzöldet, és az egészet addig pároljuk, amíg a krumpli üveges nem lesz. Ekkor a maradék alaplével (igény szerint vízzel) felöntjük, és lassan készre főzzük.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5579
  • Feltöltés dátuma: 2020. június 13.

Ajánló

Házi csipetkével és friss petrezselyem- és/vagy zellerzölddel tálalom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Klasszikus gulyásleves Juhász István konyhájából
Juhász István 36 recept

Gyakran kerül asztalra gulyásleves, de így a nyár elején igazán finom új zöldségekből, és persze házi csipetkével vagy galuskával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?