r
Nosalty Logó

Klasszikus cigánypecsenye

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Klasszikus cigánypecsenye
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2546 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 269 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    56.9 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    631.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    147.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 638 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.5 g

Zsír

  • Összesen
    227.5 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    372 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2524.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    849 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    589.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    180 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 2546 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    24 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    266.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    126 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 269 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Először készítsük el a pácot: ehhez keverjük össze a kétféle mustárt, reszeljük bele a fokhagymát, és adjuk hozzá a fűszerpaprikát.
  2. A húsokat sózzuk, borsozzuk, majd megkenjük a mustáros szósszal, és hagyjuk legalább egy órán át, persze az csak jó tesz neki, ha minél tovább így pihen.
  3. A szalonnát felcsíkozzuk, és egy centis távolságokban becsíkozzuk, hogy meglegyen a kakastaréj forma.
  4. Száraz serpenyőben aranyszínűre sütjük a szalonnákat, majd kivesszük, és egy kis tálba kiöntjük a zsírt is.
  5. A serpenyőben visszaöntünk 3 evőkanállal a zsírból, felforrósítjuk, majd hirtelen megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát, hogy kérget kapjon.
  6. Ha a húsok kívül megpirultak, akkor félrehúzzuk, óvatosan ráöntjük a vizet - vigyázat, fröcskölni fog - és közepes lángon, fedő alatt 15 percig pároljuk a húst, közben egyszer megfordítjuk.
  7. Levesszük róla a fedőt, és hagyjuk, hogy teljesen elpárologjon alóla a víz. Amikor már csak a zsiradék maradt, további 1-2 percig sütjük mindét oldalán, visszadobjuk mellé a megsütött szalonnát is, majd együtt tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 642
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 77
  • Össznézettség: 269953
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az egyik olyan étel, amit szinte sehol nem csinálnak tisztességesen, úgyhogy kénytelenek vagyunk mi magunk otthon elkészíteni. Pedig olyan egyszerű! Ehhez a legjobb krumplis köretet szerintem úgy készíthetjük el, hogy félig megfőzzük a gerezdekre vágott burgonyát, majd a maradék szalonnazsírban átpirítjuk. Isteni lesz! Ha teljes mértékig autentikusak szeretnénk maradni, akkor hagyjuk el belőle a mustárt, bár ez a legtöbb receptben már benne van, így az enyémben is, mert finom ízt ad a húsnak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek