r
Nosalty Logó

Kivis-túrós kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Metro
Kivis-túrós kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 7758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 272 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17 g

Zsír

  • Összesen
    38.4 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    710.3 g
  • Cink
    163 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    126 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.1 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    299 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 647 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    203.6 g

Zsír

  • Összesen
    460.6 g
  • Telített zsírsav
    277 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    1804 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8523.8 g
  • Cink
    1958 mg
  • Szelén
    147 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    1512 mg
  • Magnézium
    357 mg
  • Foszfor
    2654 mg
  • Nátrium
    573 mg
  • Réz
    77 mg
  • Mangán
    63 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    733.5 g
  • Cukor
    526 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    1247.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3588 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    362 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    188 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    738 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3511 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    941 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1489 micro
Összesen 7758 kcal
  • 8% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.7 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    94 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    32 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 272 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a tojásokat, majd összedolgozzuk a tésztát.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe kenjünk, és 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
  3. Ha elkészült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni.

A krémhez

  1. A vajat és a túrót egy tálba tesszük, majd robotgéppel 3-4 perc alatt habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromhéjat, a vaníliás cukrot és a porcukrot, majd eldolgozzuk benne. Hozzáadjuk a tejszínt, és simára keverjük.
  2. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, majd 30 másodpercre a mikróba tesszük, amíg fel nem olvad, és a túrós masszához keverjük.
  3. A kihűlt piskótalapot megkenjük a túrós töltelékkel, és hűtőbe tesszük, amíg meg nem dermed.

A tetejére

  1. A kiviket meghámozzuk és szeletekre vágjuk.
  2. A megdermedt túrós réteg tetejét kirakjuk a kivivel, majd elkészítjük a tortazselét a csomagoláson található utasítások szerint, és bevonjuk vele a sütemény tetejét.
  3. Újabb egy órára hűtőbe tesszük, amíg a zselé meg nem dermed.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 710
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 113887
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mutatós vendégváró szeletek, olyan akár, mintha cukrászdából hoztuk volna!   Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?