r
Nosalty Logó

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Éva-Anyóca
Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 5781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A csirkecombhoz

A körethez

Összesen 131 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.1 g

Zsír

  • Összesen
    52.2 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3711.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    979 mg
  • Nátrium
    2178 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    717 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    180 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6778 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.9 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    41 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14846.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    468 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    1031 mg
  • Foszfor
    3916 mg
  • Nátrium
    8713 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    700.2 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    80 mg

VÍZ

  • Összesen
    2868 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    210 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    231 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2856 micro
  • Kolin:
    720 mg
  • Retinol - A vitamin:
    140 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    816 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    27111 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 5781 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    610 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 131 kcal

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkecombhoz

  1. A csirkecombokat megmossuk, félbevágjuk és a felesleges vizet felitatjuk róla.
  2. A bacont felcsíkozzuk, a babkonzervet és házi paradicsomleves üveget kinyitjuk, pucoljuk és zuzzuk a fokhagymát.
  3. A zacskóba tegyük a hozzávalók felét: vegetát, borsot, kínai ötfűszerkeveréket, fokhagymát, paradicsomlét, mézkaramellt, világos és sötét szójaszószt, a vörös konzerv babot, bacon felcsíkozva, majd a húsokat.
  4. Erre mindennek a másik fele: vegeta, bors, kínai ötfűszerkeverék, fokhagyma, paradicsomlé, mézkaramell, sötét és világos szójaszósz, vörös konzerv bab, bacon.
  5. A zacskó száját befogva, szép lassan átmozgatjuk, átforgatjuk, majd amikor már úgy látjuk, minden összekeveredett, minden elért a húsokhoz, lezárjuk a sütőzacskót.
  6. Tepsibe téve, a zacskó tetején 4-5 lyukat szúrva fogpiszkálóval, betesszük a sütőbe, és közepes lángon, 50-60 percet sütjük 160-170 fokon. (Nem kell magasabb, hogy mindenütt jó alaposan átpárolódjon,átsüljön a hús és a mellette lévő fűszerek ízét átvehesse.)
  7. Köret készítése:
  8. A tésztát sós, olajos forró, lobogó vízben kifőzzük, nem kell teljesen puhára főzni, elég az olaszos mód, hisz a szósz úgyis belepi tálaláskor.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x20x8
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12080
  • Feltöltés dátuma: 2010. október 05.

Ajánló

Savanyúságnak ettünk mellé házi uborkát. Ezzel meglett minden, ami általában a kínait  jellemzi, kicsit csípős, édes, sós, a savanyút az uborka adta.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kínai ötfűszeres-szójaszószos csirkecomb
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkét nagyon szeretjük. Az utóbbi időben, a csodás fűszerek által, melyeket a barátnőm hozott ,a család igencsak megkedvelte a kínait. Ezért - bár hasonló recept már van fenn - most kissé merészebben ízesítve, bevállaltam ezt a módozatot, és nagyon nagy sikere lett! Talán legközelebb bevállalom a tipikus kínai tésztát, most még nem ment. De ez is tökéletes volt, sőt! Bemerészkedek az indiai és a keleties (marokkói stb.) ízvilágba is, hátha nekem is sikerül. Kíváncsi vagyok rá, a család is, étterembe meg úgysem jutunk el. Tehát kalandra -azaz főzőkanálra fel!  

Hozzávalók

A csirkecombhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?