r
Nosalty Logó

Kínai mangós csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Kínai mangós csirke
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 2136 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Összesen 80 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.7 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    390 mg
  • Nátrium
    887 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    163 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    1447 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    1029 micro
Összesen 534 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.7 g

Zsír

  • Összesen
    106.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6004.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    397 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1560 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    109 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1747.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    286 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    652 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    531 micro
  • Kolin:
    587 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    5787 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    17 micro
  • Lut-zea
    4118 micro
Összesen 2136 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    157 micro
Összesen 80 Kcal

Hozzávalók

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Elkészítés

A mangós csirkéhez

  1. Készítsük elő a hozzávalókat, hogy legyen minden kéznél.
  2. A wokban forrósítsuk fel a mogyoróolajat, dobjuk bele a tisztított gyömbérszeleteket, és a félbevágottfokhagymát, s amikor aranyszínű, szedjük ki belőle.
  3. A forró olajon nagy lángon kisütjük a csirkehúst fehéredésig, ha lekap, ne ijedjünk meg, fakanállal kaparjuk fel nyugodtan.
  4. Adjuk hozzá az édes annát, forgassuk át egy-két percig, adjuk hozzá a borsot, majd a szójaszószt.
  5. Süssük egy percig, adjuk hozzá az Oyster szószt, s süssük további egy percig.
  6. Adjuk hozzá a zöldbabot, süssük két percig.
  7. Adjuk hozzá a feldarabolt mangót, keverjük össze, süssük egy percig.
  8. Ezek után öntsük bele a 2 dl húslevest és a feldarabolt újhagymát,főzzük további két percig.
  9. A végén beleöntjük a 2 dl keményítős vizet, felforraljuk, s még egy-két percig főzzük és kész.
  • Receptkönyvben: 389
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 35640
  • Feltöltés dátuma: 2009. szeptember 17.

Ajánló

Ajánljuk zöldséges sült tésztával, vagy főtt rizzsel. pH besorolás: közepesen savasít

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idézem Jr. Smith-t: "Azért szeretem a mangós csirkét, mert a mangó olyan édes, a husi omlós, finom, az újhagyma finoman roppan, a zöldbab ropogós, de mégsem kemény, s az egész olyan finom szaftos tud lenni, ha jól csinálják!" :)

Hozzávalók

A mangós csirkéhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek