r
Nosalty Logó

Kilimandzsáró torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Kilimandzsáró torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 349 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 4166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Összesen 217 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.4 g
  • Cink
    87 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    90.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    40 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 349 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    140.7 g

Zsír

  • Összesen
    223.8 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5956.5 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    955 mg
  • Vas
    812 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    2018 mg
  • Nátrium
    583 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    35 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    424.1 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1084.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1899 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    100 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    482 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    196 micro
  • Kolin:
    696 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1779 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1327 micro
  • β-crypt
    272 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 4166 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    309.1 g
  • Cink
    54 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 217 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Elkészítés

piskóta

  1. A tojásfehérjéket a cukor felével kemény habbá verjük. A porcukor másik felét a sárgákkal habosra keverjük, majd hozzámixeljük az olvasztott vajat is.
  2. Összeforgatjuk a lisztet, a kakaóport, a sütőport, valamint a vaníliaőrleményt. Több részben a tojássárgás keverékhez adjuk, és csomómentesre keverjük.
  3. 2-3 adagban hozzáforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A kész tésztát kivajazott-kilisztezett tortaformába öntjük, és 180°C-os sütőben, nagyjából 25 perc alatt készre sütjük.
  4. Amikor kész, hagyjuk kihűlni, majd késsel vágjuk félbe, ügyelve rá, hogy amennyire lehetséges, egyenesen vágjunk. A piskóta felső részét vágjuk 12 körcikkre.

túrós töltelék

  1. A zselatinlapokat áztassuk be hideg vízbe 5-10 percre. Egy deci habtejszínt felforrósítunk, majd hozzáadjuk a megpuhult és kicsavart zselatinlapokat. A zselatin pár pillanat alatt feloldódik, ezután hagyjuk hűlni egy kicsit. A többi habtejszínt felverjük, és félretesszük.
  2. A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a joghurtot, a zselatinos tejszínt, a felaprított őszibarackot, valamint a felvert tejszínhabot is. Alaposan összekeverünk mindent.
  3. Egy közepes méretű tálat folpackkal kibélelünk - a tál átmérője lehetőleg 2-3 centivel legyen kisebb, mint a tortaformáé. Ebbe átkanalazzuk a túrós krémet, és a hűtőbe tesszük 1-2 órára, amíg megdermed.

összeállítás

  1. A piskóta alsó részét villával megszurkáljuk, majd bekenjük 2-3 kanál gyümölcslével - nyugodtan használjuk a konzerv levét, bűnös élvezet, de nagyon finom lesz tőle! Ez a lépés azért kell, hogy ne legyen túl száraz a piskóta.
  2. Ezután óvatosan kicsomagoljuk a félgömb alakú túrós tölteléket, és a piskótalapra fordítjuk. Körben nekitámasztjuk a cikkekre vágott piskótatetőt, a tetejére pedig ráhalmozunk egy adag felszeletelt őszibarackot.
  3. A tetejét megszórjuk porcukorral, az oldalán pedig ízlés szerinti krémmel kitakarhatjuk az "összeillesztés" vonalát - mi ehhez nutellás tejszínhabot használtunk.
  4. Óvatosan szeleteket vágunk a tortából, és tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 225
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 18967
  • Feltöltés dátuma: 2019. március 05.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy bő évtizeddel ezelőtt a szülinapi bulik legmenőbb elemei a vakondtúrás, illetve a Kilimandzsáró torta voltak. Ezeket dobozos, csináld magad-formában lehetett kapni, és minden bizonnyal minden kisgyermekes anya rémálma volt, hogy a gyereke ilyet fog kérni. Most, hogy a nagy nosztalgiázás közepette eszünkbe jutott ez a torta, úgy döntöttünk, készítünk egy teljesen házi verziót belőle. Spoiler: sokkal-sokkal hamarabb elfogyott, mint ameddig az elkészítése tartott.

Hozzávalók

piskóta

túrós töltelék

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek