r
Nosalty Logó

Kifordított rántott hús gombával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Brigi
Kifordított rántott hús gombával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 121 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    70.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    371 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2155.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    925 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.4 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    494.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    377 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2714 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 868 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    281.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8620.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    453 mg
  • Kálcium
    720 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    498 mg
  • Foszfor
    3205 mg
  • Nátrium
    3698 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.6 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1978.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    223 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    105 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    1510 mg
  • Retinol - A vitamin:
    459 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    10856 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 3466 kcal
  • 10% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    382 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 121 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst vékony szeletekre szeljük, ha szükséges, klopfoljuk. A szeleteket sózzuk, borsozzuk.
  2. Előmelegítjük az olajat a sütéshez. Majd a szokottól eltérően, először morzsába, tojásba, majd a lisztbe forgatjuk a húst, és rögtön az olajba tesszük. Hirtelen sütjük ki, annyira, hogy mindkét fele aranybarna legyen. (Nem baj, ha nem sül át.)
  3. A hirtelen átsütött szeleteket tepsibe tesszük egymás mellé, majd ha szükséges, egymásra két sorban.
  4. Szeletekre vágjuk a nyers vöröshagymát, illetve a gombát, és ezt is ráhalmozzuk (lehet konzerv gomba is).
  5. A vizet a mustárral, ketchuppal és az ételízesítővel elkeverjük, majd a tepsiben lévő húsokra öntjük. Egy alufóliával lefedjük, és kis hőfokon legalább 40 percig sütjük. Majd nagy hőfokon fólia nélkül pirítjuk. Fontos, hogy teljesen elpárolódjon róla a víz.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 14101
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 13.

Ajánló

Jól illik hozzá a kukoricás rizs és a savanyúság. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem érdemes túl sok húst használni hozzá, mert sokkal kiadósabb, mint a normál rántott hús. Csípős változatban is érdekes lehet, így akár a gombás-hagymás feltétet lehetne dúsítani csípős paprikával, paradicsommal, és így átsütni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek