r
Nosalty Logó

Kifli szilvalekvárral töltve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kifli szilvalekvárral töltve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 4767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 398 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    306.8 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    137 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    73 g
  • Koleszterin
    1216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1826 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    127 mg
  • Foszfor
    1003 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    429.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    261.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2615 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    949 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2473 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1651 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1181 micro
Összesen 4767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 29% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    152.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 398 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hozzávalókat (liszt+margarin+tejföl+5 tojássárgája+1 ek ecet) deszkán jól összedolgozzuk, és egy cipót formázunk belőle. (Viszonylag lágy tésztát fogunk kapni, ezért majd érdemes a deszkát lisztezni, hogy a tészta le ne ragadjon.)
  2. A cipót osszuk 6 egyenlő részre, és formázzunk belőlük kis cipókat! A kis cipókat – egyesével – nyújtsuk ki 2 mm vastagra, majd kenjük le a tésztát olvasztott, de nem meleg zsírral, és tekerjük fel a tésztát rúd alakúra. Fedjük le folpackkal, és tegyük min. 2 órára (de az sem baj, ha egy egész éjszakára) a hűtőbe! A pihentetési idő lejárta után jöhet a kiflik töltése és formázása, de egyszerre csak egy rudat vegyünk ki a hűtőből.
  3. A rudat 2-3 cm széles darabokra szeleteljük fel. (Egy rúdból kb. 10-12 kis szelet lesz majd.)
  4. A kis szeleteket fordítsuk vágással lefelé, majd a nyújtsuk ki őket vékonyra (2 mm vastagságúra). A kinyújtott körökre halmozzunk házi szilvalekvárt, majd tekerjük fel, és formázzuk kifli alakúra.
  5. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokos, előmelegített sütőben szép aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 193
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14241
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 03.

Ajánló

Bármikor, bármihez. Tölthető diós vagy mákos töltelékkel is (bár szerintem ezek a töltelékek szárazak), de a legfinomabb házi szilvalekvárral! Málnalekvárral kevert gesztenyével is töltöttem már, úgy is finom!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Minden családnak van kedvenc aprósüti receptje, a miénk ez. A tésztája finom, omlós (ahogy anyukám mondaná "majd' elrepül"), egyáltalán nem száraz, és extra pikáns a cukor nélküli házi szilvalekvártól. Nem tartozik a leggyorsabb sütik közé, mert a kifliket egyenként kell megtölteni és feltekerni, de nem igényel különösebb gyakorlatot az elkészítése. Garantált siker minden évszakban. A blogon fázisfotók illusztrálják a receptet, itt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek