r
Nosalty Logó

Keverve-rázva sütött zöldségek

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Swampy
Keverve-rázva sütött zöldségek
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A zöldségekhez

A szószhoz

Összesen 88 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    195 mg
  • Nátrium
    322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    65 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    638 micro
  • β-karotin
    1750 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1122 micro
Összesen 199 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2697.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    333 mg
  • Foszfor
    780 mg
  • Nátrium
    1287 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.5 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    502.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    290 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    348 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2552 micro
  • β-karotin
    7002 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4486 micro
Összesen 797 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    287 micro
  • β-karotin
    786 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    504 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

A zöldségekhez

A szószhoz

Elkészítés

A zöldségekhez

  1. Első lépésként keverjük össze a szósz hozzávalóit: a szójaszószban keverjük simára a keményítőt és a cukrot. (Ha nem oldódna fel, 1 ek langyos vízzel segíthetünk rajta.) Majd reszeljük bele a gyömbért és a fokhagymát, ízlés szerint adjuk hozzá a csilipelyhet.
  2. A zöldségeket tisztítsuk meg. A répát vágjuk vékony karikákra. A brokkolit szedjük rózsáira. A hagymát vágjuk kisebb kockákra.
  3. Melegítsük fel a wokot (vagy egyéb nagyobb méretű serpenyőt).
  4. Öntsük bele az olajat és pirítsuk meg a hagymát.
  5. Ezután adjuk hozzá a répát és a brokkolit, és keverve-rázva pirítsuk 4-5 percig.
  6. Végül öntsük nyakon a szósszal és további 2-3 percig süssük, amíg a mártás besűrűsödik és bevonja a zöldségeket.
  7. Egy kisebb serpenyőben szárazon megpirítjuk a kesudiót, ezzel megszórva tálaljuk a zöldségeket.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 88
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8907
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 15.

Ajánló

A receptet bővíthetjük cukkinivel, gombával, káposztával. Illetve megszórhatjuk szezámmaggal is kesudió helyett. Eredetileg köretnek írja, de én magában is jóllaktam vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyik este kínait vacsoráztam volna, de le volt fogyva a kínálat. Így maradtam csak a pirított tésztánál. Másnap, mivel birizgálta a fantáziámat a csípős csirkemell, előkaptam a kínai és thai kis szakácskönyvem. Ahogy nézelődtem ráakadtam egy sült brokkoli receptre, ami jókor jött, mert egy hete pihent a brokkoli a hűtőben. Eldöntöttem, hogy megcsinálom. Ahogy lapoztam tovább, találtam egy több zöldségből álló "keverve-rázott" receptet. De abból hiányzott néhány hozzávaló. Így a két recept összeházasításából keletkezett a fenti.

Hozzávalók

A zöldségekhez

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek