r
Nosalty Logó

Ketchup ahogy Piroska készíti

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Csiki Piroska
Ketchup ahogy Piroska készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 23 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    546.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    525 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    41 micro
  • β-karotin
    4342 micro
  • β-crypt
    1005 micro
  • Likopin
    33889 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 149 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.2 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1200.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    218 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    507 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.2 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    2187.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1632 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    2100 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    164 micro
  • β-karotin
    17367 micro
  • β-crypt
    4018 micro
  • Likopin
    135555 micro
  • Lut-zea
    1319 micro
Összesen 595 kcal
  • 1% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.3 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    47 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    82 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    681 micro
  • β-crypt
    158 micro
  • Likopin
    5314 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 23 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kápia paprikát előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük (időnként megfordítjuk, hogy egyenletesen süljön).
  2. Amikor megsült leszedjük a héját, a kicsorgó levét is felfogjuk. Átpasszírozzuk vagy mixeljük, és a paradicsomléhez adjuk.
  3. Felforraljuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és 30 percig csendes lángon hagyjuk, hogy buzogjon, és gyakran kavarjuk. Majd hozzáadjuk a cukrot, ecetet, és még 20 percet a lángon hagyjuk.
  4. Ekkor steril üvegekbe töltjük, a tetejére minimális mennyiségű Na-benzoátot teszünk, az üvegeket lezárjuk, és száraz dunsztba tesszük.
  5. Aki csípősen szereti, adhat hozzá csilipaprikát.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 113
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15042
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 18.

Receptkategóriák

Ketchup ahogy Piroska készíti
Csiki Piroska 230 recept

Ha paradicsomból dolgozunk, amíg a paprika megsül a paradicsom is megfő, átpasszírozzuk, és tovább ugyanúgy járunk el. Van egy másik receptem is, mind a kettőt készítem. 12 db paradicsompaprika 5 db hagyma 1 l sűrű paradicsomlé 10 dkg cukor 1/2 dl 10% ecet só, bors 1 babérlevél 3 db szegfűszeg Na-benzoát

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?