Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Képviselőfánk lépésről-lépésre recept

hozzászólások (11)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 694 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 2780 kcal

energiatartalom / 100 g *

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

összesen: 197 kcal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Sun, 2012-04-08 17:56

Itt a húsvét és piszkálta a fantáziámat,hogy volt akinek nem sikerült. Ismét neki láttam és újra sikerült. A különbség az előzőhöz képest,hogy egy picit jobban megsütöttem,mert közben a vizes ruhákkal szaladtam ki kiteregetni.

szajana
szajana Thu, 2012-03-15 16:11

Szia!
Nekem is szét folyt a tészta pedig mindent úgy csináltam ahogy írtad. Teljesen muffin állagú lett! A tojásnak nem csak a sárgája kellene? Vagy szerintem elég lenne a 2 tojás. Üdv: Szabina

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Thu, 2012-03-15 18:40

Üdv Szajana!
Akkor én most feladom! Jobb ötletem nincs. Bocs a rossz receptért,mindenkitől elnézést kérek aki bízott a receptben és bennem. Nem akartam senkit félrevezetni!!!!!!

szajana
szajana Thu, 2012-03-15 20:03

Szia!
raktam még hozzá lisztet hááát nem lett egy szép látvány, viszont finom lett! neked teljesen formázható volt? szerinted hígabban nem lett volna belőle valami? nem mertem úgy megsütni.
de tényleg finom volt! Köszi Szabina :-)

Böbci
Böbci Tue, 2012-03-13 18:37

Szia,
érdekelne,hogy" csak " ennyi a rafinéria a hőfok és a nem nyitogatás???Sok mindent tudok sütni,de ez a fánk kifog rajtam!Még sosem sikerült és ez roppant bosszant....
Olyat is hallottam hogy vizet kell a sütőbe rakni,te szoktál ilyesmit??Ha nyugodtabb napom lesz kipróbálom,csak a számomra fontos infókat addig összegyűjtöm :-)) A tojásokat géppel vagy fakanállal dolgozod bele? Köszönöm :-)
Böbe

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 22:47

Szia Böbci!
Bevallom nekem sem sikerült az első receptem alapján a tészta,de nem adtam fel! A szomszéd néni anyukájától kapta még ezt a receptet,ami tuti kipróbált. Nem volt veszteni valóm.
A lényeg minden kép zsír kell bele nem margarin,a tojásokat egyesével géppel kevertem bele,de a tál szélétől a tészta felé lassan haladva körkörös mozdulatokkal.
Ami a sütést illeti tényleg nem szabad kinyitni,bár a kísértés nagy. A tepsi alja elég vastag,de én még sütőpapírt is tettem bele.
Hát ennyi kb..! Sok sikert hozzá,várom válaszod ha elkészítetted. Üdv: Betti

Mancsii
Mancsii Tue, 2012-03-13 17:49

Szia!
Nekem nagyon szétfolytak a kis halmok, amikor a sütőpapírra tettem őket. Semmi magasságuk nem lett, mi lehet a gond?
Köszi előre is a válaszod! :)

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 22:35

Üdv Mancsii!
Az első kérdésem az lenne,hogy az én receptem alapján elkészült tésztád folyt szét,vagy egy régi próbálkozásod rossz emléke villant be előtted?
Nekem nagyon masszív kis golyócskák lettek,ami a pihentetés alatt még egy picit száradt is. Ne keseríts el,én annyira büszke voltam,hogy nekem elsőre sikerült.

berbetti
Berdál Bernadett / berbetti Tue, 2012-03-13 17:16

Kedves Ági!
Köszönöm a kedves szavakat, a sütemény készítése az én,a fotó a párom érdeme.
Valóban jól sikerült a süti,hamar el is fogyott. A titka a jó sütési hőfok,a többi nem nehéz.
Szép napot Neked:))) Üdv:Betti

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Thu, 2012-03-15 08:01

:) Ügyesek vagytok! Biztos, hogy ki fogom próbálni, mert nagyon régen ettem már és ebből a sütiből a házi az igazi. Jó pihenést és sütés-főzést a hosszú hétvégére! Üdv: Ági

694
sertészsír 8 dkg
víz 15 ek
finomliszt 10 dkg
rétesliszt 10 dkg
1 csipet
tojás 4 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
víz 3 dl
cukor 5 ek
tojásfehérje 5 db
habtejszín 2 dl