r
Nosalty Logó

Kelt szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
P.
Kelt szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 638 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 3818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A feltéthez

Összesen 129 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    353.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    118.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    293.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    110 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    283 micro
Összesen 638 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    74.2 g

Zsír

  • Összesen
    83.6 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2118.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    495 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    972 mg
  • Nátrium
    206 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710 g
  • Cukor
    335 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    1762.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    945 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    179 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    395 micro
  • Kolin:
    248 mg
  • Retinol - A vitamin:
    614 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3698 micro
  • β-crypt
    662 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1697 micro
Összesen 3818 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    71.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 129 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. Magozzuk ki a szilvát, és vágjuk negyedekbe. Egy tálban szórjuk meg a cukorral, a fűszerekkel, és hagyjuk állni.
  2. A tejet felmelegítjük. Felovasztjuk benne a sót, a cukrot, a vajat, és simára keverjük benne a tojást. Belemorzsoljuk az élesztőt, és állni hagyjuk.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd amikor a massza már egy kicsit megkelt, apránként a liszthez adva, tésztát gyúrunk belőle. Esetleg még kérhet tejet, akkor langyosan adjuk hozzá. Letakarva, meleg helyen kelesszük a duplájára.
  4. A megkelt tésztát vegyük ki a tálból, még egyszer finoman gyúrjuk át, majd sütőpapírral bélelt langyos gáztepsire tesszük, kezünkkel nyomkodjuk a sarkokig, hogy mindenhol egyforma vastag legyen. 15 percet itt is állni hagyjuk.
  5. A szilvát közben lecsepegtetjük, majd szépen sorjában a tésztára rendezzük. Megszórhatjuk még aprított mogyoróval, mandulával, akármivel.
  6. Előmelegített sütőben a szélek pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5572
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 20.

Ajánló

pH besorolás: erősen savasít. Én most csak fele mennyiségből, 26-os tortaformában sütöttem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kelt tésztás gyümölcslepények repertoárja ilyenkor nyáron szinte végtelen, de mi a szilvát szeretjük a legjobban. Ilyenkor szilvák tonnái kerülnek lefagyasztásra a mélyhűtőben, hogy télen is élvezhessük ezt a csemegét.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

További cikkek