r
Nosalty Logó

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 527 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 2105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A levesbetéthez

Összesen 124 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1855.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    221 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    1265 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    575 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    123 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    1934 micro
  • β-karotin
    5221 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 527 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.2 g

Zsír

  • Összesen
    110.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7423.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    884 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    5061 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    215.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1042.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2299 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    317 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    237 micro
  • α-karotin
    7736 micro
  • β-karotin
    20886 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    1191 micro
Összesen 2105 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    441.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    301 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    62 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    460 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 124 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Elkészítés

A leveshez

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répát karikára, a krumplit kockára, a kelkáposztát laskára.
  2. 1 ek olajon üvegesre pároljuk az egyik fej hagymát, hozzáadjuk a répát és a krumplit.
  3. Kevés vízzel félpuhára pároljuk.
  4. Felöntjük, ne legyen nagyon híg!
  5. Adjuk a leveskockákat, fűszerezünk.
  6. Adjuk a kelkáposztát, majd a tésztát.
  7. Amikor a tészta is kifőtt, adjuk a karikára vágott virslit, még egyet forr, tálalunk.
  8. A levesbetét készítése:
  9. Amíg a répa és a krumpli párolódikamásik ek olajon kiolvasztjuk a kockára vágott szalonnát, a pörcöt kiemeljük.
  10. Üvegesre pároljuk a másik fej apróra vágott hagymát.
  11. A sós, darált paprikakrémmel elkeverjük, hűlni hagyjuk.
  12. 2 dl lisztből 1 tojással, csipet sóval tésztát gyúrunk, jól összedolgozzuk.
  13. Nagyon vékonyra nyújtjuk.
  14. A paprikás hagymával kenjük a tésztát.
  15. A szélét 1 cm szélesen visszahajtjuk, ahajtás mellett végigvágjuk, és ebből a visszahajtott szalagból masnicskákat kötünk.
  16. A masnik után elvágjuk a tésztát, újabb masnit kötünk, megint vágunk.
  17. Ha elfogy a szalag megint visszahajtunk, vágunk, csomózunk, vágunk, és így tovább − macerásabb leírni, mint megcsinálni!
  18. A csomócskákat a munkalap lisztezett részére gyűjtjük, időnként lisztet szórunk rá, hogy össze ne tapadjanak.
  19. Amikor az összes tésztából csomócskákat formáztunk a leveszöldségek is puhák már, a leveshez adjuk a tésztát.
  • Receptkönyvben: 47
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 9904
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 22.

Ajánló

Megint egy tartalmas téli leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelkáposztás-tésztás-virslis egytál
Harmathy Ildikó 313 recept

Ennek a levesenek a levesbetét  a különlegessége. Attól a nyírségi hölgytől tanultam, akitől az édeskáposztából készülő töltött káposztát. Nagyon-nagyon ízletes ez a szalonnazsíron fonnyasztott, paprikás hagymával töltött masnicska, sokfajta levesbe jól passzol. Még akár egy üres csontlevest is egymaga feldob.

Hozzávalók

A leveshez

A levesbetéthez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek