r
Nosalty Logó

Kelesztés nélküli sajtos pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kelesztés nélküli sajtos pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 7322 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 325 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2644.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    69 mg
  • Kálcium
    562 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    1482 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    277 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1222 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.1 g

Zsír

  • Összesen
    348.7 g
  • Telített zsírsav
    122 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15865.8 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    3373 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2796 mg
  • Nátrium
    8890 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    797.3 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    380.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    124 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    749 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 7322 kcal
  • 13% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    707 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    150 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    396 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 325 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos 1 kávéskanál cukros tejbe beledobjuk az élesztőt, kicsi lisztet, néhány percet várunk, felfuttatjuk.
  2. Hozzáadjuk a többi langyos tejet, lisztet, az olajat, sót, és összegyúrjuk. Nem kell keleszteni a tésztát!
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. 2-3 cm vastagságúra, megkenjük olvasztott vajjal/margarinnal, és reszelt sajtot szórunk rá.
  4. Feltekerjük. Átgyúrjuk, majd ismét kinyújtjuk, és tetszés szerinti nagyságú szaggatóval kiszúrjuk a pogikat.
  5. Tetejét megkenjük tojással , és reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben (első adagot) 20 percig sütjük. A sütő aljába tegyünk be egy meleg vízzel teli edénykét, a keletkező gőz jót fog tenni a sülő pogiknak.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 355
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 60554
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Receptkategóriák

Az idén sikerült részt vennem a Floriol Gasztropárbajban, Fűszeres Eszter csapatában küzdöttem a "Fügék" ellen. Ez a pogácsa volt, amit a főzőesten megsütöttem. Maga a pogácsa pedig a kelesztés nélküli sajtos kiflim  receptjét átdolgozva készült. A középsőmnek ünnepeltük a névnapját, és pogácsát kért, de már kevés volt az időm egy kelesztős dologra, így jött az ötlet az átalakításra, hát ez lett belőle! A Floriol főzőest beszámolóját a blogomon elolvashatjátok.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?