r
Nosalty Logó

Kelesztés nélküli kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katica
Kelesztés nélküli kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 4223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Tészta

Kenés

Összesen 323 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    473.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    23 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 423 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.8 g

Zsír

  • Összesen
    154.8 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    52 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4734.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    932 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1755 mg
  • Nátrium
    1552 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    594.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    54 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    571 micro
  • Kolin:
    534 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    832 micro
Összesen 4223 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    362.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    119 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 323 kcal

Hozzávalók

Tészta

Kenés

Elkészítés

Tészta

  1. Az élesztőt 1,5 dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. Egy tálban a lisztet, a sütőport, a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot összekeverjük, a tojásokat, az élesztős tejet és az olajat beleöntjük, és hólyagosra dagasztjuk. Laza rétestészta jellege lesz.
  3. Lisztezett deszkára borítjuk, majd 4 egyenlő részre osztjuk. Közel egyforma hosszú rudakká sodorjuk a tésztákat, de csak pár centivel hosszabbra, mint a sütőformánk (10×30-as formában készítettem, így 2 kalácsom lett), majd lazán összefonunk két-két rudat.
  4. A sütőformát sütőpapírral béleljük, belehelyezzük a tésztát, tetejét lekenjük a tejjel átkevert tojássárgájával (esetleg ha igény van rá, megszórhatjuk jégcukorral), és 180 C fokon 40 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 10×30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 210
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 29709
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Hihetetlen, de létezik... egykettőre elkészül... kelesztés nélkül... a sütőt sem kell előmelegíteni... vetekszik a kelesztett változatával... Hétvégi reggelihez készült, de bármikor készíthető... és tényleg nagyon-nagyon finom... Ennél egyszerűbb kalács talán nincs is a világon... Ez egy sima változat, de tölthetjük ízlés szerint kakaóval, dióval, fahéjjal, mákkal... sőt készítettem már almás-diós töltelékkel is... Mindent beleszámítva 1 óra alatt, finom, friss kalács kerül az asztalunkra.

Hozzávalók

Tészta

Kenés

Címlapról ajánljuk

További cikkek