r
Nosalty Logó

Kelbimbós-almás ragu római tálban

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
koszider
Kelbimbós-almás ragu római tálban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 118 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    76.7 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.1 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    671.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    140 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    293 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    937 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2945 micro
Összesen 1159 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    153.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2702.7 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    488 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    267 mg
  • Foszfor
    1361 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    156.1 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    1342.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    748 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    390 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    660 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    411 mg
  • Retinol - A vitamin:
    586 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    1874 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5890 micro
Összesen 2319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    138.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 118 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A római tál alját és fedelét legalább 30 percre hideg vízbe beáztatjuk, ezalatt mindent előkészítünk.
  2. A húst pörkölt méretűre felvágjuk, az almát megpucoljuk, magházát kivágjuk, és ezt is felkockázzuk. A kelbimbót megtisztítjuk, de még gyorsabb, ha mirelit kelbimbót használunk, azzal semmit se kell csinálni, csak fagyottan leöblíteni.
  3. Mindezt összekeverjük egy tálban, két nagy csipet sóval meghintve. A megtisztított krumplit vékony karikákra felvágjuk.
  4. A római tál alját kikenjük a vaj felével, és fészekszerűen kirakjuk a krumplikarikákkal, megsózzuk. A húsos ragut beleöntjük a fészekbe, eligazgatjuk. Meglocsoljuk tejföllel, és rádaraboljuk a maradék vajat. Ráillesztjük a tál tetejét.
  5. A római tálat betesszük a hideg sütőbe, amit csak most gyújtunk be. (Ha forró sütőbe tennénk, a tál könnyen megrepedne.) Kb. másfél óráig sütjük, ekkor kell először ránézni, hogy minden puha-e. Ha nem, még adunk neki 15-20 percet.
  6. Csak a húst kell ellenőrizni, mert a többi gyorsan elkészül. Ha minden kellőképp puha, a tálat fedő nélkül még kb. 10 percre visszadugjuk a sütőbe, hogy ízlésünk szerint megpiruljon, a szaftja besűrűsödjön.
  7. A finom, szaftos ragut a tál aljára rakott krumplival körítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2432
  • Feltöltés dátuma: 2015. október 23.

Ajánló

Én almakompótot adnék mellé, italnak meg könnyű fehérbort.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbós-almás ragu római tálban
koszider 91 recept

Ezt a receptet egy nagyon régi Magyar Konyhában olvastam és annak idején gyakran el is készítettem. Aztán valahogy elfelejtődött, de most újra a kezembe került. Szerencsére, mert nagyon finom, könnyű, szaftos, az almától illatos. Savanykás alma a legjobb hozzá, Jonatán vagy Idared. Ha fagyasztott kelbimbót használunk, egyszerű és gyors elkészíteni. (Persze, a sütés hosszadalmas - mint minden római tálban sütés - cserébe viszont egyáltalán nem kell vele foglalkozni.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek