r
Nosalty Logó

Kelbimbó parmezános morzsával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
giuliettalupa
Kelbimbó parmezános morzsával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    262 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    96 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    544 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1790 micro
Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.5 g

Zsír

  • Összesen
    84.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    214 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4327.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    188 mg
  • Foszfor
    1049 mg
  • Nátrium
    1704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    495.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    782 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    383 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    809 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    597 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    2175 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7159 micro
Összesen 1420 kcal
  • 7% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    527.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    265 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    873 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kelbimbót megtisztítjuk, a külső fedőleveleket leszedjük, majd sós vízben kb. 15 perc alatt előfőzzük.
  2. Eközben a zsemlemorzsát a vajon kissé megpirítjuk, majd miután levettük a tűzről, belekeverjük a parmezán háromnegyed részét, és a szerecsendióval ízesítjük.
  3. A kelbimbót leszűrjük, ezt követően beleforgatjuk a parmezános zsemlemorzsába, és az egészet egy tűzálló tálba tesszük. A tetejét kevés tejföllel meglocsoljuk, és a maradék parmezánnal megszórjuk.
  4. A parmezános-morzsás kelbimbót kb. 15 percre a sütőbe toljuk, készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 773
  • Feltöltés dátuma: 2020. március 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kelbimbó parmezános morzsával
giuliettalupa 82 recept

Gyors, húsmentes fogás, amely önmagában vagy köretként is fogyasztható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek