r
Nosalty Logó

Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Ánizsliget
Kéksajtos tenger gyümölcsei rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1718.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    336 mg
  • Nátrium
    1104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    203 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    714 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 537 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    144.8 g

Zsír

  • Összesen
    137.9 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    664 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13750.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    312 mg
  • Kálcium
    1362 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2684 mg
  • Nátrium
    8834 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    18 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    1222.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1686 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    40 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1622 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1854 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1211 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5708 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6687 micro
Összesen 4288 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    234 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    178 micro
Összesen 113 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 fej apróra vágott hagymát és a felszeletelt póréhagymát 1 ek felolvasztott vajon puhára pároljuk.
  2. Ehhez hozzáadjuk a kagylót és a rákot, valamint belenyomjuk a fokhagymát is. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor lezárjuk, belekeverjük a sajtot (ez speciel teljesen beleolvadt), és ráfacsarjuk a lime levét. Ezt a ragut, félretesszük, amíg a rizottó alap készen nem lesz.
  4. 1 fej apróra vágott hagymát és a felkockázott zellert 1 ek olvasztott vajon megpároljuk
  5. Erre megy a rizs. Folyamatosan kevergetve üvegesre pirítjuk, ekkor hozzáadjuk a bort.
  6. Amikor elpárolgott a bor, elkezdjük merőkanalanként adagolni a forró alaplevet. Fontos, hogy megvárjuk, amíg egy-egy adag alaplevet magába szív a rizs. Ne felejtsük el a folyamatos kevergetést! Ezt addig folytassuk, amíg a rizs meg nem puhul. Ízlés szerint lehet sózni a rizst, bár nekem elég volt az alaplé sóssága.
  7. Ezután belekeverjük a 7 dkg vajat és a fedővel + konyharuhával letakarva félretesszük pihenni.
  8. Végül a ragut és a felaprózott petrezselymet belekeverjük a rizottó alapba, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2945
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 01.

Ajánló

Én speciel nem szeretem a parmezánt, úgyhogy olyan sajtot teszek bele, amilyen éppen van otthon... Vagy nem teszek bele egyáltalán. Ebben a verzióban ugye a raguba került, a rizshez már nem kevertem másfélét.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ánizsliget 11 recept

Nem is annyira macerás az elkészítése, mint amennyire látszik. És mivel annyiféleképpen el lehet készíteni, igazán bármikor, bármilyen "feltéttel" el lehet készíteni. Ez most egy ünnepibb, drágább verziója. De csináltam már konzerv tonhalasat és gombásat is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?