r
Nosalty Logó

Kéksajtos-diós csiga

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Durcsó
Kéksajtos-diós csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 266 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 2122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
Összesen 366 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 266 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73 g

Zsír

  • Összesen
    157.9 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5276.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1132 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1043 mg
  • Nátrium
    2912 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    123.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    144 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 2122 kcal
  • 16% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    909.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    502 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A leveles tésztát 1-2 mm vastag téglalappá nyújtjuk. Az oldalak aránya attól függ, sok kicsi vagy kevesebb nagyobb csigát szeretnénk. Ha kicsiket, kb. 5 cm széles csíkká alakítsuk a tésztát. Ha nagyokat, az oldalak hossza között ne legyen túl nagy különbség.
  2. A tésztát megkenjük tojással, majd egyenletesen rámorzsoljuk a kéksajtot.
  3. Ügyesen feltekerjük a lapot, figyelve, hogy a sajt lehetőség szerint a helyén maradjon.
  4. 1 cm széles szeletekre vágjuk a tekercset, s a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
  5. Megkenjük a tetejüket tojással, majd az apróra vágott dióval szórjuk meg őket. Érdemes kicsit belenyomkodni a diódarabkákat.
  6. Előmelegített sütőben25 percig sütjük, illetve, amíg szépen megpirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 76
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7040
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 15.

Ajánló

Fetás-sonkás, halas-juhtúrós, kapros-túrós, mozzarellás-bazsalikomos, trappistás-párizsis, kolbászkrémes, gulyáskrémes, de akár édesben is tolhatjuk: nutellás, lekváros, almás, banános...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Durcsó 161 recept

Leveles tészta: a lehetőségek végtelen tárháza. Mikor Ízbolygó blogján egy bizonyos fetás-sonkás csigáról olvastam, megindult a fantáziám. Feta nem volt itthon, amúgy sem a kedvencem, de a kéksajt, pláne dióval kombinálva, annál inkább jöhet! Eszembe jutott, régen anyukám is sokszor csinált ilyen csigákat, mindenféle töltelékkel tölve: húsos, sajtos, zöldséges, halas krémek váltogatták egymást... Érdemes kísérletezni! Ez egy pikáns, erős ízű, mégis abbahagyhatatlan verzió.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!