r
Nosalty Logó

Kefires süti lányomtól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Vivike
Kefires süti lányomtól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 7155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Összesen 353 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    39.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    126.6 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 895 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    97.3 g

Zsír

  • Összesen
    313.5 g
  • Telített zsírsav
    112 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3793 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    229 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    1594 mg
  • Nátrium
    620 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1012.8 g
  • Cukor
    630 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    390.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1045 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    67 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    233 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1028 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1124 micro
Összesen 7155 kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 353 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Elkészítés

Hozzávalók a süteményhez

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját jól kikeverjük a cukorral. (Ez csak egy kavart pite, ez a művelet elhagyható, de sokkal lágyabb, finomabb lesz a tészta, ha külön verjük fel a fehérjét és a sárgáját.) Amikor szépen kifehéredett a sárgája, beleöntjük a kefirt és a kefires pohárnyi olajat, elkeverjük.
  2. A tojásfehérjét kevés cukorral keményre verjük. Hozzáöntjük a cukorral kikevert sárgáját, óvatosan összekeverjük egy lapáttal, majd apránként, óvatosan kevergetve hozzáadjuk a száraz anyagokat. Ha kakaóval készítjük a tésztát, akkor annyival kevesebb lisztet adunk hozzá, mint amennyi kakaót beleteszünk.
  3. A keveréket beletesszük egy sütőpapírral bélelt, nagyobb tepsibe, beleszórjuk a kandírozott gyümölcsöket, és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. (Nekem nem sült meg ennyi idő alatt, mert egy kisebb tepsibe tettem, de a megadott méretű tepsiben elég ennyi idő). Tűpróba mindenképpen kell. Én itt kandírozott narancsot és citromot használtam, de bármilyen kandírozott gyümölcs vagy mag mehet bele, ki hogy szereti.

Hozzávalók a mázhoz

  1. A tejet feltesszük melegedni, beleszórjuk a csokoládét. Nem igazán tortabevonat lesz, annál kicsit hígabb, de ne legyen nagyon híg. Az a lényeg, hogy a csokoládé belefolyjon a tésztába. (Ha valakinek van saját receptje, természetesen azt is használhatja bevonatnak.)
  2. Amikor a tészta kihűlt (nem baj, ha még egy kicsit langyos), fakanállal egyenlő lyukakat fúrunk bele, hogy kockákat képezzenek a lyukak. Amikor az egész tészta ki van lyukasztva, ráöntjük a mázat, és hagyjuk, hogy jól belefolyjon a lyukakba. Többször térjünk vissza egy-egy lyukhoz, hogy jól megteljen a lyuk a mázzal. Tegyük hűtőbe, majd szeleteljük fel a lyukak mentén úgy, hogy kb. a lyukak közepén vágjuk el a tésztát hosszában és keresztben is. (Ha valakinek az lenne a kérdése, hogy mennyit kell a hűtőben lennie, bevallom nem tudom, mert én előző nap sütöttem meg, és csak másnap vágtam fel. Szerintem valószínűleg kell is ennyi idő, hogy a csokimáz szépen elterüljön a tésztában.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x5
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5030
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szilveszterkor akartam sütni egy egyszerű csokis-kandírozott narancsos sütit a buliba. Két kavart pités receptem is volt, de nem tudtam melyiket készítsem el. Felhívtam a lányomat, kérdeztem, ő melyiket szokta készíteni (mindkét receptet tőle kaptam). Erre mondott egy harmadik receptet. Akarom készíteni a sütit, veszem elő a hozzávalókat, amikor rádöbbentem, nincs itthon egy szem kakaópor sem. El is ment a kedvem az egész sütéstől, mert nekem a mindenem a csokis süti, de végül mégis nekifogtam. Már sült a sütemény, de nem hagyott nyugodni a kakaóhiány. Ekkor eszembe jutott, hogy ha nincs kakaó, étcsokiból készítek rá öntetet, amit belefolyatok a tésztába. (Ezt a belefolyatós dolgot itt olvastam egy receptnél). Fogalmam sem volt, mi lesz belőle, de fantasztikus finom lett. Jól látszik a fotón, hogy a csokoládémáz szinte átjárta a süteményt, ettől nagyon finom, szaftos lett. Mikor megérkeztünk a vendégségbe, kértem egy tányért, amire kirakhatom a sütit. Két lány ott sündörgött mellettem, és várták, mikor telik meg a tányér, hogy a dobozban lévő sütit megkóstolhassák. Igazából nem tudtam, miért állnak ott, mire kiderült, hogy a maradékot várják. Persze mondtam rögtön, hogy egyenek, hisz tök mindegy, mennyi kerül a tányérra. Több süti nem került a tányérra, dobozostól magukhoz vették, és jól meg is ették.

Hozzávalók

Hozzávalók a süteményhez

Hozzávalók a mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek