Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kecskesajtos quiche recept

hozzászólások (10)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Az omlós tésztához

A töltelékhez

összesen: 763 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 4 adag *

Az omlós tésztához

A töltelékhez

összesen: 3052 kcal

energiatartalom / 100 g *

Az omlós tésztához

A töltelékhez

összesen: 360 kcal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Hümmögi
Hümmögi / Hümmögi Fri, 2018-03-23 16:41

Az egyetlen recept az oldalon, ami igazi quiche tésztát használ, zsírral :) Ebből lesz igazán jó pite tészta! És valóban nem ragad így bele a piteformába se :)

alkemist
alkemist Mon, 2011-10-24 20:59

Én gyakran sütök quiche-t, bár a tésztát liszt helyett zabpehely és rozsliszt keverékével szoktam helyettesíteni és soha nem sütöm elő, teljesen jól megsül a töltelék alatt is a tészta. Ez a kecskesajtos-póréhagymás változat nagyon jól hangzik, biztosan kipróbálom.

Magdalenao1
Magdalenao1 Fri, 2011-02-25 18:40

Szeretném megtudni, hogy nincs-e elírva a póréhagyma mennyisége, mert nekem a 30 g túl kevésnek tűnik, ugyanis ettem már. Vagy 300 g-nak kellene lennie, vagy 3 db-nak.

renee.radics
renee.radics Wed, 2010-08-11 16:34

köszi szépen!
...egész nap azon gondolkodtam,mi lehetett a baj a tésztával, ugyanis a tésztát nem égettem oda,és tényleg mindent szépen követtem. A tészta azonban tényleg nem volt olyan,amilyennek lennie kellett volna(Franciaországban ugyanis kóstoltam már ezt az ételt).
...egyedül az ugrott be így délutánra,hogy nem vajat,hanem margarint használtam.Et lett volna a gond??

renee.radics
renee.radics Wed, 2010-08-11 14:30

szia!
én azt szeretném megkérdezni,hogy nem tudsz véletlen ajánlani más tészta alapot a quiche-hez.Páromnak ugyanis "túl száraz,ropogós" volt. Szerinted pizza alappal nem lehetne ezt elkészíteni?

supersand
Szandra / supersand Mon, 2010-04-19 12:46

szia! mindig is érdekelt a hasonló formában készülő recepteknél, hogy miért kell babot tenni a tésztára? illetve milyen alternatív nehezéket(?) lehet felhasználni bab helyett? köszi :)

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-04-19 13:02

A tésztára azért tesznek nehezéknek babot, mert különben felpuposodna az elösütés folyamán és ezt megszúrkálni pedig nem szabad azért mert utána ugye folyékony részt öntünk rá. Tehát marad a bab, mint a legjobb megoldás, más alternatíva lehet bármiylen más szarított hüvelyes. Talán a bab azért legjobb, mert nagyszemü és ezen keresztül szellözni is tud a tészta. Személy szerint azt gondolom, nem érdemes nagyon kísérletezni mással, ezt már pont jól kitalálták elöttünk mások. :-) Ha nincs babod, ahogy néha én is járok, bátran betolom a sütöbe anélkül, és ha nagyon púposodna, lenyomkodom néha egy falapáttal.

763
finomliszt 240 g
vaj 60 g
sertészsír 60 g
3 csipet
víz 3 evőkanál
vaj 50 g
póréhagyma 30 g
tejföl 175 g
tojás 2 db
kecskesajt 100 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint