r
Nosalty Logó

Kávés-pudingos babapiskótás édesség

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávés-pudingos babapiskótás édesség
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2659 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 189 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    479.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.8 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 666 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.5 g

Zsír

  • Összesen
    124.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1919 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    291 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.1 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 2659 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Foszfor
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 189 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Elkészítjük a "pudingot". Szétválasztjuk a tojássárgáját a fehérjétől. Előbbi mehet rögtön a fazékba, a fehérjét addig félrerakjuk. A tojássárgájához hozzáadjuk még a cukrot és a tejszínízű pudingport, majd jól elkeverjük.
  2. A gázra téve hozzáadagoljuk a tejet, folyamatos kavargatás mellett készre főzzük a tojásos pudingot. Nem kell megijedni, a tojás egy kicsit összekapja a végére (mintha csomós lenne), de a gázról levéve, gyors kevergetéssel "kisimul".
  3. Elővesszük a vajkrémet, és egy az egyben hozzáadjuk a még forró pudinghoz, és jól elkeverjük, majd félretesszük.
  4. Pici sóval kemény habbá verjük a tojásfehérjét kézi vagy robot habverővel. Miután "már nem esik fejünkre a tálból", egy lapos fakanállal óvatosan hozzákeverjük a pudingos-tojásos-vajkrémes masszához. Légies krémet kapunk.
  5. A frissen főtt kávéhoz hozzáadjuk a rumaromát és némi cukrot. Ebben forgatjuk meg a babapiskótákat, amiket szép sorba helyezünk egy hőálló tálba.
  6. A babapiskótára jöhet egy réteg krém, aminek a tetejét megszórjuk a kakaóporral. Újabb réteg piskóta, krém és kakaópor mindaddig, amíg csak futja!
  7. Hűtőbe rakjuk, és miután megdermedt, kockákra vágva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 12 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 5547
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A főzéséről méltán híres a családban a nagynéném, akitől egy ünnepnapon láttam a recept alapjául szolgáló süteményt. Megfigyeltem, megjegyeztem, elkészítettem, tökéletesítettem. Gyors, egyszerű és többek szerint egyszerűen ellenállhatatlan! Ez az én specialitásom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek