r
Nosalty Logó

Kávés-narancsos csokimignon

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kávés-narancsos csokimignon
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 2800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 317 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    35.3 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    326 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    128 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.8 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    288 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    225 mg
  • Retinol - A vitamin:
    284 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 700 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    141 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1303 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.5 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    306 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    941 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.2 g
  • Cukor
    206 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1152 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    187 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1136 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1508 micro
Összesen 2800 kcal
  • 6% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    128 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    170 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások habját felverjük, ezúttal nem kell ambícionálni a kemény habot!
  2. Hozzáadjuk a cukrot, majd a tojások sárgáját, a lisztet - innen már fakanállal dolgozunk!
  3. Az olvasztott vajat és az instant kávét is egyszerre hozzákeverjük.
  4. Narancshéjat reszelünk, lazán összekeverjük (nehéz piskóta-tészta legyen ezúttal, ne a habos, könnyű fajta!).
  5. Egy 20 x 30 - as teflontepsiben sütjük, előmelegített (forró) sütőben kezdve, 5 perc után közepesre kapcsolva.
  6. Megpaskolva a tésztát érezzük, ha megsült.
  7. Cukros deszkára borítva hagyjuk kihűlni, átlósan vágjuk ketté.
  8. Az egyik felet narancs-dzsemmel kenjük, ráhelyezzük a másik felet, rányomjuk és 2 órát pihenni hagyjuk.
  9. Rombuszokat vágunk, csokoládé-mázzal bevonjuk: négy fogpiszkálót szúrjunk a mignon talpába, úgy forgassuk a megolvasztott csokibevonóba, majd a fogpiszkáló-lábakon hagyjuk kihűlni.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 394
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 56335
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 23.

Ajánló

A csokoládé-máz maradékába szikkadt narancs-szeleteket mártogattam (fogpiszkálóra tűzve, majd a fogpiszkáló másik felét almába döfve, ott kihűlni hagyva).

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés-narancsos csokimignon
Harmathy Ildikó 313 recept

Volt a Milkának egy fergetegesen finom szaloncukorja: diós-narancsos-csokis. A fára nem lehetett feltenni a szörnyű csomagolása miatt (hogyan is mutatna a Milka-tehén a karácsonyfán?), de az íze elmondhatatlanul finom volt! Aztán egyszercsak eltűnt a színről (miért tűnnek el mindig a legfinomabb dolgok? - jó lenne tudni!) Plusz: a 'Csokoládé' c. film (Juliette Binoche, Johnny Depp - Lasse Hallström rendező) indítottak az ízekkel való kísérletezésre az édességek terén is (szerintem a filmből indult a chilis csoki is világhódító útjára!). Ez most egy csokis-kávés-narancsos összhang, nagyon finom!  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek