r
Nosalty Logó

Kávés lúdlábtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Smaragd konyha
Kávés lúdlábtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 3261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Összesen 275 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    345 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    140 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    207 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 407 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    63.3 g

Zsír

  • Összesen
    229.9 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    72 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1701 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2760.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    571 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    548 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254 g
  • Cukor
    162 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    503.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1691 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    1033 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    56 micro
  • β-karotin
    429 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1376 micro
Összesen 3261 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    232.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 275 kcal

Hozzávalók

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Elkészítés

kakaós piskótatészta

  1. Kikeverjük a tojássárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra robotgéppel.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket robotgéppel.
  3. Egy tálba szitáljuk a lisztet, kakaót és a sütőport, csipet sót. Hozzáadjuk a habos tojássárgáját és a tojásfehérje hab fele adagot. Jól összekeverjük egyneműre, majd a többi tojásfehérje habbal is óvatosan, légiesen elkeverjük.
  4. Sütőpapírral bélelt tortaformában, előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb. 20 percet (sütőtől függ, tűpróba).
  5. Ha megsült, hagyjuk a tortaformában kihűlni.

kávés krém

  1. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a kakaót, és hozzáadjuk a kávét is.
  2. Gőz felett állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Majd hagyjuk kihűlni.
  3. A puha vajat habosra keverjük, és hozzáadjuk a kakaós krémhez. Óvatosan, apránként keverjük bele, hogy ne legyen csomós és a vaj ne csapódjon ki.

összeállítás

  1. A tortaformában kihűlt piskóta tetejére simítjuk a kakaós krémet, és belenyomkodjuk a magozott meggy szemeket.
  2. kb. 30 percre a jégszekrénybe tesszük, hogy megdermedjen rajta a krém.
  3. A csokoládét gőz felett felolvasztjuk, és a fagyos torta tetejére simítjuk, és díszítjük még magozott meggy szemekkel.
  4. A kész tortát a hűtőbe tesszük, és ha a csokoládé rádermed, a tortaformából kivesszük, és tálalhatjuk is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4851
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kávés lúdlábtorta
Smaragd konyha 149 recept

A családdal úgy szeretjük rajta a csokoládét, hogy roppanós, ezért nem teszek hozzá vajat, amikor felolvasztom a gőz felett.

Hozzávalók

kakaós piskótatészta

kávés krém

összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?