r
Nosalty Logó

Kávékrémes - kakaós piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávékrémes - kakaós piskóta
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 3010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 328 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    178 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116.3 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    298 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    191 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 752 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    121.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3147.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    338 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    711 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    465.2 g
  • Cukor
    316 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1256 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    118 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    466 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    763 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    774 micro
Összesen 3010 kcal
  • 5% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojások fehérjét egy csipet sóval és a cukorral felverjük habnak. A felvert habhoz egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és az egy kanál vizet. A lisztet jól összekeverjük a kakaóval és a sütőporral. Majd lassan kevergetve hozzáadjuk a lisztet.
  2. Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és belesimítjuk a tészta masszáját. Tűpróbáig sütjük.
  3. Ha kihűlt kettévágjuk.
  4. Elkészítjük a krémet: a feketekávét összekeverjük a kakaóval és a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  5. A margarint habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kihűlt kávékrémet, és jól összekeverjük.
  6. A krémmel betöltjük a tésztát, deannyit hagyunk belőle, hogy a tészta tetejét is bekenhessük vele.
  7. Villával hosszában és átlósanbekockázzuk.Tetszés szerint lehet még díszíteni. Hosszúkás szeletekre felszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X25X4
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9365
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a kávés krémeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy kicsi adag süti. Ha vendéget várok, nagyobb tepsiben dupla adagban készítem a kakaós piskótát, és a krémet is. A sütési hőfok és a sütési idő az én sütőmhöz érvényes. Én most egy kicsit fedíszítettem írókázáskor maradt szárított habfigurákkal.  

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek