r
Nosalty Logó

Kávékrémes fehércsokoládés sütemény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kávékrémes fehércsokoládés sütemény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 4604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Összesen 267 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24 g

Zsír

  • Összesen
    71.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    551 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    329 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    461 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    520 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    512 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    582 micro
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    95.9 g

Zsír

  • Összesen
    285.6 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2203 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4583.3 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    1315 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    330 mg
  • Foszfor
    1842 mg
  • Nátrium
    911 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    420.2 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2079 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    369 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    1444 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2047 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2328 micro
Összesen 4604 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 267 kcal

Hozzávalók

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Elkészítés

Kétféle piskóta

  1. Sima piskóta: A sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. Kivajazunk, és kilisztezünk egy 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilit felével felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). Hozzákeverjük a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a liszt felét. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.
  2. Kakaós piskóta: Kivajazunk, és kilisztezünk egy újabb 20x15 cm-es tepsit. 3 tojást kettéválasztunk: sárgáját jó 5 percen keresztül habosítjuk, majd a fehérjét a xilittel felverjük (éppen annyira, hogy a habverő végén képződött habcsúcs oldalra fordítva egy kicsit lekonyuljon). A lisztet összekeverjük a kakaóporral. A fehérjéhez adjuk a sárgáját, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaóporos lisztet. 10-12 perc alatt megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Hagyjuk kihűlni.

Kávékrém

  1. A tojássárgáját a pudingporral, a xilittel, a liszttel és kevés tejjel simára keverjük. A maradék tejet az instant kávéval felforraljuk, majd hozzáadjuk a sárgájás keveréket, és sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni. A puha vajat hozzáadva kézi mixerrel kihabosítjuk.
  2. A kakaós piskótalapra kenjük a töltelék felét, ráhelyezzük a sima lapot, megkenjük a töltelékkel úgy, hogy az oldalára is jusson belőle. Hűtőbe tesszük dermedni (legjobb, ha egy éjszakán át bent hagyjuk).

Tetejére

  1. A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd a sütemény tetején egyenletesen szétkenjük. Díszítésként megszórhatjuk tört kávéval vagy kicsi csokoládédarabkákkal. Szeletelésig újra hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20x15
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3297
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Először anyukám szülinapjára készítettem el, mert imádja a kávét és a csokit. Ebben a receptben pedig csodásan vannak ötvözve. Garantált sikert fog aratni a családban vagy a vendégségben!

Hozzávalók

Kétféle piskóta

Kávékrém

Tetejére

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?