Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kavart mézes krémes recept

hozzászólások (19)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

összesen: 1169 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 8 adag *

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

összesen: 9339 kcal

energiatartalom / 100 g *

Krémhez

Első tészta

Második tészta

Tetejére

összesen: 273 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

einzweidrei
einzweidrei Fri, 2019-04-19 01:03

Elkészült a mű. Nekem irtó lágy és ragacsos lett a kakaós réteg, úgyhogy fel kellett találnom magam: nem fólia között nyújtani, mert az életben nem jött volna le róla, hanem fel a tepsi hátára a tészta és vizes ujjakkal (folyamatos vízbe nyúlásokkal) elnyújtottam: király lett. A piskótánál nem vágtam, miért pont ásványvíz a víz, és ha az, akkor mentes vagy buborékos, úgyhogy kapott egyszerűen vizet, oszt' jóvan', azzal is működik.

A krémet megkóstoltam, remek. Nem kaptam tejszín ízű pudingport, úgyhogy kénytelen volt oroszkrémmel beérni a lelkem. Majd vagy 2 nap múlva kap csokit a tetejére, aztán felvágom.

Köszönet a receptért.

einzweidrei
einzweidrei Sat, 2019-04-13 21:13

Namármost: a 4 csomag pudingporhoz normál esetben 2 liter tej kell. Itt 1.1 l szerepel, ami addig oké, hogy sűrűbb textúra kell a vajhoz. De: főzés közben mikor kell lehúzni a tűzről? Amikor kicsit kezd sűrűsödni vagy később? Rögvest érdemes csomómentesre keverni még pudingkorában vagy kihűlve is sikerülni fog a csomómentesség? A pudinghoz tartozik a 20 dkg cukor?

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2019-04-14 08:49

A pudingot úgy szoktam készíteni, hogy a tej nagyobb részét felteszem forrni. 3-4 dl-el elkavarom a pudingport, amikor forr a tej 2 merőkanálnyit a forró tejből hozzáöntök a hideg pudingos tejhez, elkavarom és rögtön öntöm a forrásban lévő tejhez és gyorsan kavarom amíg össze áll. 1-2 dl tejjel lehet többet tenni, de nem kell nagyon elhígítani a pudingot. Melegen kell simára kavarni. A 20 dg cukor a pudinghoz, a 20 dkg porcukor a vajhoz jön.

Fahéj
Fahéj / Fahéj Sun, 2013-05-19 19:17

Piroska, ez gyönyörű!!! :) Nagyon ügyes vagy, ilyen szépre vágni tudom, hogy nem könnyű. Mentem is, és sütöm is, amint lesz valami alkalom, mert nagyon tetszik.
Üdv: Fahéj

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-05-19 20:01

Köszönöm kedves Fahéj. Remélem tetszeni fog, ha majd elkészíted. Szép vasárnapestét kívánok . Üdv: Piroska

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 08:39

Csodásak Piroska, és olyan jól tanítod a hozzá-nem-értõt, mint pl. engem.. :) T

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sun, 2013-05-19 08:56

Köszönöm Tormikám. Te aztán igazán nem vagy hozzá-nem-értő, aki olyan csodás recepteket raksz fel. Szép vasárnapot. Piroska

Torma
Torma / Torma Sun, 2013-05-19 11:24

De, de, ez igaz Piroska; édes sütésben totál kezdõ vagyok!!! Nekünk már el is múlt a vasárnap; de jól...párommal süöttünk egy szuper fincsi kenyeret, kinti tûzön! Félbarna-magosat; a lencse-gulyás mellé :)))
Kellemes hetet, minden jóval, Tormi :)

1169
tejszínízű pudingpor 4 tasak
tej 11 dl
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
finomliszt 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
vaj 4 dkg
méz 1 ek
cukor 10 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 tk
tojás 6 db
cukor 15 dkg
ásványvíz 150 ml
dió 10 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tortabevonó 20 dkg