r
Nosalty Logó

Kaszinótojás rántva

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kaszinótojás rántva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
rántott ételek
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 2216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Panírhoz

Töltelékhez

Összesen 197 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1392.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    441 mg
  • Nátrium
    622 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    365 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    179 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    107 micro
  • Kolin:
    607 mg
  • Retinol - A vitamin:
    362 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    760 micro
Összesen 555 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    135.6 g

Zsír

  • Összesen
    148.8 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    3143 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5570.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    285 mg
  • Kálcium
    879 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    1765 mg
  • Nátrium
    2489 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1460 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    716 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    428 micro
  • Kolin:
    2429 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1450 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3038 micro
Összesen 2216 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    279 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    157 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    216 mg
  • Retinol - A vitamin:
    129 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    270 micro
Összesen 197 kcal

Hozzávalók

Panírhoz

Töltelékhez

Elkészítés

Panírhoz

  1. A tojásokat keményre főzzük (forrástól számítva kb. 10 percig). Amíg fő, előkészítjük a panírozáshoz szükségek anyagokat, és egy serpenyőben olajat készítünk a sütéshez.
  2. A megfőtt tojásokat megtisztítjuk, megtörölgetjük, és hosszában kettévgjuk. A sárgákat óvatosan kiemeljük, és egy tálba helyezzük, a fehérjéket pedig elkezdjük bepanírozni (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
  3. Az olajat felhevítjük, és kisütjük a bepanírozott tojásféléket (olajsütőben is lehet, de nem kell neki sok idő, maximum 1 perc, mert nagyon hamar megsül, szép barna legyen).
  4. Papírszalvétára szedjük a lyukas felével lefelé, így a benne maradt extra olaj szépen ki tud csepegni. Hagyjuk kihűlni.

Töltelékhez

  1. Amíg a tojások hűlnek, a sonkát ledaráljuk (én zöldség aprítót használtam, tökéletesen megfelelt), a sajtot lereszeljük, és a tojások sárgájához adjuk.
  2. Apránként belekeverjük a tejfölt, majonézt, mustárt. Először mindig csak keveset adjunk, nehogy túl híg legyen a krém. Ételízesítővel, fekete borssal ízesítjük, jól kikavarjuk, és a kihűlt tojás felekbe töltjük.
  3. Dekorálni lehet piros arannyal vagy friss petrezselyem levéllel, amivel szeretnénk. Várom a véleményeteket, kommenteket :) Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 1 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1414
  • Feltöltés dátuma: 2016. április 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Húsvétra készítettem el ezt a fantasztikus előételt. Nagyon szeretjük a kaszinótojást, és természetes volt, hogy ott lesz a húsvéti asztalon. Valami újat akartam kipróbálni, innen jött az ötlet, mi lenne, ha kirántanám a fehérjéket megtöltés előtt? Annyira jól sikerült, hogy innen kezdve csak ezen a módon fogom elkészíteni. Érdemes kipróbálni.  :)

Hozzávalók

Panírhoz

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek