r
Nosalty Logó

Kaszinótojás 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Kaszinótojás 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 995 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 140 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    439.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    156 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    242 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 165 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1873 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2638.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    421 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    1083 mg
  • Nátrium
    883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    398 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    1451 mg
  • Retinol - A vitamin:
    933 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2450 micro
Összesen 995 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    369.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 140 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat hideg vízbe feltesszük főni.
  2. Amíg főnek, összekeverjük a többi hozzávalót, mintha tartármártást, vagy franciasalátát készítenénk.
  3. Ha a tojások készen vannak, leöblítjük és megpucoljuk őket.
  4. Késsel hosszában félbevágjuk őket, és a sárgákat egy tálba kaparjuk.
  5. A tojássárgákat villával nagyon alaposan összetörjük.
  6. A mártástfokozatosan, állandókevergetésmellett hozzáadjuk a tojássárgákhoz. Vigyázat, nem szabad egyszerre,lassan kell haladni,mert ha nagyon folyós lesz, nem lehet vissztölteni a tojásba a krémet! Ha viszont úgy érezzük, hogy még egy kicsit "fojtós" pár kanál tejszínnel lazíthatunk rajta.
  7. Ha kész a krémünk, visszatöltjük a tojásokba (kiskanál, vagy habzsák segítségével).
  8. Franciasalátára "ágyazunk" a tojásoknak, és pár órára hűtőbe tesszük az egészet. (Mindenképpen takarjuk le, vagytegyük zárható műanyagdobozba,mert a tojás sárgája a levegőtől szín és állagváltozáson megy keresztül, és úgy már egyáltalán nem guszta.)
  • Elkészítettem: 7 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1106
  • Tegnapi nézettség: 36
  • 7 napos nézettség: 149
  • Össznézettség: 152031
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 08.

Ajánló

Franciasaláta, sonka, friss péksütemény. A tojások tetejét díszíthetjük retekkel, uborkával, újhagymával-bármivel, ami ilyenkor friss a piacon, és színben passzol a sárgához.:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Idén már többször sütöttem fánkot, úgyhogy most a télűzés egy másik formájához, a tavasz előrehozásához folyamodtam. És mivel több napsütést sajnos nem tudok intézni, maradt a kaszinótojás készítés- attól olyan remek húsvét és tavaszhangulatom lesz! Egyébként a kaszinótojásra nagyon háklis vagyok, se a vajas, se a krumplis verziót nem szeretem, mert az a tapasztalatom, hogy elnyomják a tojás ízét, és nekem szárazak is. De a tartáros alap kifejezetetten könnyű és egyszerűen isteni! És ha már kaszinótojás, akkor általában franciasaláta is- összesen annyi a dolgunk, hogy kicsit több öntetet keverjünk ki, hogy a főtt tojássárgákat legyen mivel kikeverni. Tényleg egyetlen dologgal lehet csak elrontani, ha túl sok öntet megy a sárgákhoz. Ha ez előfordul, akkor -bár most magam ellen beszélek -  két normál méretű, főtt, aztán nagyon alaposan összetört krumplival helyrehozható a dolog, csak már nem lesz olyan fínom-szerintem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek