r
Nosalty Logó

Kastély torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Kastély torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 5438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 300 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    334.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    43.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 455 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.3 g

Zsír

  • Összesen
    330.6 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    91 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1592 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4014.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1688 mg
  • Nátrium
    846 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554.5 g
  • Cukor
    429 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1721 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    342 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    994 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1698 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    287 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1503 micro
Összesen 5438 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 300 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. 5 db karikát rajzolunk sütőpapírra 22 cm-es tortakarika segítségével.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojások sárgáját a cukor 1/3 részével habosra keverjük.
  4. A lisztet elkeverjük a kakaóporral, és átszitáljuk.
  5. A fehérjét félig felverjük, majd hozzáadjuk a cukor fennmaradt részét, és kemény habbá verjük.
  6. A tojássárgás masszába egy kevés habot beleforgatunk, ez nem baj, ha összetörik. Ekkor óvatosan hozzákeverjük a többi fehérjehabot és végül a lisztet.
  7. Az öt megrajzolt karikába egyenletesen elosztjuk, és elkenjük, 180 fokon 10 perc alatt kisütjük a lapokat. Amikor kihűlt, lehúzzuk róla a papírt.
  8. A cukrot felolvasztjuk, a habtejszínt felforraljuk, és az olvasztott cukorhoz önjük. Futni fog, vigyázzzunk vele. Addig kevergetjük, amíg a cukor ismét teljesen felolvad, és sűrűvé válik a karamell. Kihűtjük.
  9. A növényi tejszínt kemény habbá verjük, és a kihűlt karamellát beleforgatjuk.
  10. Az öt csokoládés piskótalapot ezzel a krémmel betöltjük. A krém vastagsága egyezzen meg a lapok vastagságával. Körbe is lekenjük a tortát, és vékonyan a tetejét is.
  11. Hűtőbe tesszük néhány órára.
  12. A szeletelt mandulával bepanírozzuk a torta oldalát. Tetejét keményre felvert tejszínhabbal díszítjük. Csokoládé- és karamelldíszekkel tehetjük még szebbé a tortánkat.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 31260
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 21.

Ajánló

A szeletelt mandula finomabb, ha megpirítjuk. Melegítsük elő a sütőt kb. 160 fokra. Sütőpapírral bélelt tepsin terítsük el a mandulát, és tegyük a sütőbe. Ne hagyjuk magára, sűrűn nézzünk rá, mert pillanatok alatt képes megégni. Ha cukrot olvasztunk, óvatosan bánjunk vele. A 140-160 fokos cukor égési sérüléseket okozhat. Ha teljesen felolvadt a cukor, kevergessük kicsit, amíg sűrűsödik. Ekkor egy olajjal kent tepsire csorgatjuk, különböző formákat alakítva. Hagyjuk kihűlni, és könnyedén fel tudjuk szedni a tepsiről. Törhetjük apró darabokra, vagy a képen látható módon készíthetünk belőle nagyobb díszeket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a tortát kellett elkészítenem a cukrászvizsgán. Sajnos kevés helyen készítik manapság, pedig nagyon finom torta.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek