r
Nosalty Logó

Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
pamelie
Karfiolos-sonkás tészta sajtszószban
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1226 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    57.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.7 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    216 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2953.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    823 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    721 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    169.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    501 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 1226 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    229.8 g

Zsír

  • Összesen
    238.8 g
  • Telített zsírsav
    134 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    866 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11814.4 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    416 mg
  • Kálcium
    3293 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    434 mg
  • Foszfor
    2884 mg
  • Nátrium
    4738 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    434 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    676.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2031 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    137 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1439 micro
  • Kolin:
    453 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2004 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    336 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 4903 kcal
  • 14% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    474.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    132 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát és a rózsáira szedett karfiolt külön-külön megfőzzük sós vízben.
  2. A sajtszószhoz a vajat felhevítjük, hozzáadjuk a lisztet, világosbarnára pirítjuk, felöntjük a tejszínnel, és csomómentesre kavarjuk. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük az elkavart tojást, majd legvégül a reszelt sajtokat is. Az egészet pár perc alatt mártás sűrűségűre főzzük, sózzuk, borsozzuk.
  3. A sonkát felcsíkozzuk, pici olajon megpirítjuk, elkeverjük a tésztával. Hozzátesszük a sajtszósz bő felétis, alaposan átforgatjuk.
  4. Egy jénaiba lerakjuk előbb a tésztát, erre a lecsöpögtetett karfiolt, majd a maradék szószt is, sütőben 15- 20 perc alatt átrottyantjuk, míg a teteje meg nem pirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 130
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 13483
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
pamelie 59 recept

Nagyon finom és gyorsan elkészíthető egytálétel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek