r
Nosalty Logó

Karfiolos lasagne tejszínesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Iluska
Karfiolos lasagne tejszínesen
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 981 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 145 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    201 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2369.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    444 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    891 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    343.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 981 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    604 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7109.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    313 mg
  • Kálcium
    1331 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2377 mg
  • Nátrium
    2672 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    260 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1031.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    836 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    139 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    940 micro
  • Kolin:
    614 mg
  • Retinol - A vitamin:
    824 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 2946 kcal
  • 11% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    349.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 145 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet apróra vágjuk, befűszerezzük, és az olívaolajon kissé megpirítjuk. A rózsáira szedett karfiolt kissé sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
  2. Vékonyan kizsírozunk egy kisebb formát vagy tepsit. Kirakjuk a lasagne lapokkal az alját, erre teszünk karfiolt, majd csirkehúst. Kevés sajttal szórjuk. Majd szintén teszünk tésztalapokat. Aztán ismét karfiol, hús, és a végén lezárjuk lasagne lappal.
  3. A főzőtejszínt elkeverjük sóval, fehér borssal, és az egészet leöntjük vele. Tetejére reszelünk a maradék sajtból.
  4. Előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük. Kb. 30 percig. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 961
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 02.

Ajánló

Én a tésztalapokat meg szoktam főzni, és úgy használom fel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szerintem ez is egyszerű ételnek számít, hisz könnyen elkészül. Ráadásul a finom tejszíntől jó szaftos lesz, a karfiol pedig még szaftosabbá teszi a száraz csirkemellet is!! :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek