r
Nosalty Logó

Karfiolleves Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Karfiolleves Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 840 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 72 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    660.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    452 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    133.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    391 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    201 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3527 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    720 micro
Összesen 211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2640.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    381 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    100 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    1809 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    53.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1564 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    205 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    804 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    14110 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2878 micro
Összesen 840 kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    69 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    426 micro
  • β-karotin
    1214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    248 micro
Összesen 72 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsáira szedett, megtisztított karfiolt hideg vízben feltesszük főzni, sózzuk, hozzáadjuk a leveskockát, egy kevés tejet, felforraljuk, majd a tüzet mérsékelve puhára főzzük.
  2. Közben a karikára vágott répákat egy csipet sóval kevés olajon megpároljuk.
  3. Ha a karfiol már megpuhult, hozzáadjuk a párolt répát is.
  4. A lisztből és olajból világos rántást készítünk, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselymet, majd a tűzről lehúzva egy kevés pirospaprikát keverünk bele, és a leveshez adjuk, kiforraljuk.
  5. Végül a tejfölt elkeverjük egy merőkanálnyi levessel, hőkiegyenlítést végzünk, és a leveshez adjuk, szükség szerint utánízesítjük.
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 154
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 46910
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolleves Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Ezzel az egyszerű, de finom levessel szeretnék segítséget nyújtani a kezdő háziasszonyoknak.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?