r
Nosalty Logó

Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1479 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 48 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.5 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    152 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1564.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    385 mg
  • Nátrium
    940 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    173 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    693 micro
Összesen 371 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    118 g

Zsír

  • Összesen
    70.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    607 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6256.8 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    546 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1542 mg
  • Nátrium
    3760 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    1126.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    690 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    249 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    796 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    346 micro
  • Kolin:
    692 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2366 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2773 micro
Összesen 1479 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 48 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és alaposan megmossuk.
  2. Vaj és kevés olívaolaj keverékén megpároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát.
  3. Beletesszük a felkockázott burgonyát (mennyisége attól függ, hogy milyen sűrűségű krémlevest szeretnénk), és kicsit lepirítjuk (de vigyázzunk, nehogy színt kapjon), hozzáadjuk a karfolt, majd felöntjük az alaplével, és kb. 20 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk és borsozzuk.
  4. Közben elkészítjük levesbetétünket, a szárnyasgaluskát: ehhez a csirkemellet kétszer ledaráljuk, apránként adagolva hozzáadjuk a tejszínt, a tojást, a petrezselyemzöldet, a sót, és alaposan elkeverjük.
  5. Mikor a zöldségek már megpuhultak, botmixerrel pürésítjük, és újraforraljuk.
  6. A galuskákat kiskanállal a forrásban lévő leveshez adjuk, és 6-7 perc alatt készre főzzük. A leveshez adjuk a tejszínt, és petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 87
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6077
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karfiolkrémleves szárnyasgaluskával
A kis gasztronauta 142 recept

A szárnyasgaluska valami hihetelenül jól megy a krémlevesekhez, legyen az burgonyakrémleves vagy akár karfiolkrémleves. Bátran ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek