Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolkrémleves friss sajttal recept

hozzászólások (12)

energiamegoszlás

energiatartalom / 1 adag *

összesen: 175 kcal

energiatartalom a teljes receptre / 3 adag *

összesen: 524 kcal

energiatartalom / 100 g *

összesen: 25 kcal
hasonló receptek kalóriatartalma

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vassi
Vassi Wed, 2015-10-07 12:26

elkészítettem ezt az isteni finom levest! :) mivel nagy fokhagyma rajongó vagyok, így tettem bele azt is bőven, csak még jobb lett tőle :) köszönöm a receptet!

sziszi01
sziszi01 Mon, 2013-06-10 22:07

Szia!
a hozzászólások alapján elkészítettem tömlős sajttal, nagyon finom lett!
köszi a receptet!
Sziszi

vicikó
Vicikó / vicikó Mon, 2013-06-10 22:52

Szia Sziszi!

Igazán nincs mit! :-)
Örülök, hogy kipróbáltad, ízlett, meg is írtad, és be is jelölted az elkészítettek közé! :-) Köszi.

Üdv:-) Vici

Hobbigilda
Hobbigilda Sat, 2012-09-22 17:47

Szia Vici, nem tudom Kirani megcsinálta-e végül tömlős sajttal, én igen. Szerintem nagyon jó lett, de ki fogom próbálni a friss sajttal is.
Orsi

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-03-25 18:51

Kedves Kirani!
Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a tömlős sajtok azért más jellegűek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van.
Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhető friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen belőle. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft.
De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-)))
Üdv: Vici

Kirani
Kirani Sun, 2012-03-25 18:08

Kedves Vicikó,
Ez nagyon jól hangzik, meg is fogom csinálni. Van itthon zöldfűszeres sajtom, bár tömlős, szerintem az is használható, esetleg az állagon változtathat kicsit, mit gondolsz? Köszönet a receptért! További kellemes sütés-főzést kívánok! :-)
Kirani

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2012-03-25 18:51

Kedves Kirani!
Persze megcsinálhatod azzal is, gondolom én is. De a tömlős sajtok azért más jellegűek, mint a friss sajt. Sok minden kerül bele, mire betöltik, és többféle " sajtból " van.
Nem tudom ismered-e, németül úgy írják frischkease ( bocsánat nincs pontos " a " a gépemen ), na ezzel készítem ezt, és több mindent is. Nagyon finom, krémes, kenhető friss sajt ez, viszont nincs benne semmi csak a tej, és azt hiszem oltóenzimnek hívják, ami beindítja, hogy sajt legyen belőle. És a kezdeti állapota a frischkease. Érdemes keresni , múltkor Auchanban találtam, nem is olyan drága. 200 g - kb. 200 Ft.
De ezzel ne akartam elvenni a kedved, csak érdekességnek írtam. :-) Remélem még megmaradt, mert tényleg finom kis leves :-)))
Üdv: Vici

Kirani
Kirani Sun, 2012-03-25 19:43

Köszönöm szépen a gyors választ! :-) Érdekes ez a sajt, amit írsz, mindenképpen meg fogom nézni, árban is kellemesnek tűnik. Ha megcsinálom a tömlős sajttal a levest, megírom a tapasztalataimat - de most már lehet, hogy inkább megkerem a frischkeäse-t. Köszi! :-)

175
karfiol 1 kis fej
leveskocka 1 db
sajt 125 g
fekete bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
víz 1.5 l
petrezselyem 0 ízlés szerint