r
Nosalty Logó

Karfiol csőben sütve kétféle sajttal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bjkata
Karfiol csőben sütve kétféle sajttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 534 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 3203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 136 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.5 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1194.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    364 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    558 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    97.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 534 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.8 g

Zsír

  • Összesen
    240.7 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7168.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    97 mg
  • Kálcium
    2182 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    1379 mg
  • Nátrium
    3346 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.1 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    584.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1094 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    373 micro
  • Kolin:
    590 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1072 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    468 micro
Összesen 3203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    141 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 136 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rózsákra szedett karfiolt forró, sós vízbe tesszük, és kb. 12-15 perc alatt félpuhára főzzük. A főzővízbe a són kívül tehetünk 1 kk ételízesítőt is, de ez el is hagyható.
  2. A jénait kiolajozzuk, meghintjük zsemlemorzsával. A félpuhára főzött karfiolrózsákat elhelyezzük szép sorban a jénai alján.
  3. A vajból, lisztből és a tejből besamelt készítünk, sózzuk, borsozzuk és a szerecsendióval fűszerezzük.
  4. A 2 tojássárgáját kikeverjük a tejszínnel vagy a tejföllel, és ezt is a besamelhez adjuk.
  5. A reszelt füstölt sajtot is belekeverjük.
  6. Az egész keveréket egyenletesen elosztvaráöntjük a karfiolra.
  7. Rárakjuk a füstölt kolbászkarikákat.
  8. Addig sütjük a sütőben, amíg a kolbász a tetején szépen megpirul.
  9. Kivesszük a sütőből, rászórjuk a reszelt ementáli sajtot, és még néhány percre visszatesszük a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 25243
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itt a karfiol szezonja, ezért érdemes az étrendünkbe becsempészni bármilyen formában: levesnek, rántva vagy rakottan, egyaránt finom eledel!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!