r
Nosalty Logó

Karamellpudingos rácsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Karamellpudingos rácsos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 1647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 213 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    342.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    28 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 412 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.2 g

Zsír

  • Összesen
    75 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1371 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    429 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    798 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 1647 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    15 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 213 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pudingot a cukrokkal és a tejjel sűrűre főzzük. Félretesszük hűlni.
  2. Ha kiolvadt a tészta, enyhén lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk. Elfelezzük úgy, hogy egy nagyobb és egy kisebb részt kapjunk (2/3 és 1/3 nagyságúra). A kisebbet félretesszük.
  3. A nagyobbra a pudingból evőkanálnyi halmokat rakunk, 10 centinként. A kisebb tésztát derelyevágóval bevagdossuk hosszában 5-6 centinként. 1 centit nem vágunk be. A második csíknál a nem bevágott részre mindig bevágott rész essen. A széleit vagy végeket nem vágjuk végig. Addig haladunk, míg az egészet be nem vagdostuk. (A csíkok 1 cm-re legyenek egymástól.)
  4. A csíkozott tésztát ráemeljük a pudingosra úgy, hogy közben széthúzzuk. A közöket jól lenyomkodjuk, és derelyevágóval téglalapokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire pakoljuk, és mindegyiket tojással megkenjük.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben halványra sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 116
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6312
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 04.

Ajánló

Mivel nekem nincs úgynevezett 'rácsozóm', én így oldottam meg, persze akinek van, gondolom azzal fogja a tésztát berácsozni. Egy csomag tésztából nem lesz túl sok.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha van a fagyasztóban pár leveles fagyasztott tészta, bármikor nekiláthatunk ennek a finomságnak az elkészítéséhez. Egyszerű, és nem kér nagy tanultságot!!!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek