r
Nosalty Logó

Karamelles-zabpelyhes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Karamelles-zabpelyhes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 422 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 5071 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Összesen 390 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    157.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 422 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    232.5 g
  • Telített zsírsav
    141 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    512 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1889.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    420 mg
  • Foszfor
    907 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    742 g
  • Cukor
    642 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    289 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1431 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    373 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 5071 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    29 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 390 Kcal

Hozzávalók

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Elkészítés

A ropogós morzsához

  1. A ropogós zabpelyhes réteghez minden hozzávalót összekeverünk, és egy 20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben szétterítjük.
  2. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt barnára pirítjuk, majd kivesszük, és félretesszük hűlni.

A karamell réteghez

  1. A karamellhez összekeverjük a cukrot a vízzel, és magas falú edényben, alacsony lángon melegíteni kezdjük.
  2. Amint teljesen elolvadt a cukor, növeljük alatta a lángot, és 6-8 perc alatt aranyszínű (160ºC-os) karamellt főzünk. Fontos, hogy közben már ne kevergessük!
  3. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a tejszínt és a vajat, majd alaposan eldolgozzuk, amíg homogén nem lesz.
  4. Még melegen ráöntjük a megsült zabpelyhes rétegre, és félretesszük hűlni.

A csokoládébevonathoz

  1. A csokoládés réteghez felmelegítjük a tejszínt, majd amint forrni kezd, elzárjuk alatta a lángot, ráöntjük az apró darabokra tört csokoládéra, majd addig keverjük, amíg teljesen fel nem olvad. Még langyosan a már kihűlt karamellrétegre öntjük, és elegyengetjük rajta.
  2. Végül az egészet betoljuk a hűtőbe. 1,5-2 óra alatt szépen megszilárdul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 1151
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 88
  • Össznézettség: 48190
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan, mint a snickers, csak annál sokkal finomabb!

Hozzávalók

A ropogós morzsához

A karamell réteghez

A csokoládébevonathoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek