r
Nosalty Logó

Karamellás kenyérmuffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
hétpettyes
Karamellás kenyérmuffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 3447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Összesen 207 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1355.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    246 mg
  • Nátrium
    739 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    233.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    252 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 861 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.3 g

Zsír

  • Összesen
    136.5 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    333 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5423 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    986 mg
  • Nátrium
    2957 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.1 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    934.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    537 micro
  • Kolin:
    175 mg
  • Retinol - A vitamin:
    976 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    369 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3447 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    322.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Elkészítés

A muffinhoz

  1. A kenyérszeletekből pogácsaszaggatóval kiszúrunk kis köröket (akkorát, mint a muffinsütő alja), valamint kb. 1,5 cm magas hosszú csíkokat (ezzel béleljük ki a muffinsütő oldalát). A csíkokat és a köröket vékonyan margarinnal megkenjük, a margarinos felével kristálycukorba mártjuk és kibéleljük vele a muffinsütőket. A cukros fele van kifelé!
  2. Az almát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk.
  3. A vizet felforraljuk a citromlével, és egy pillanatra beledobjuk a kockára vágott almát. Leszűrjük és megtöltjük vele a kenyérmuffinunkat.
  4. Tetejüket margarinnal vékonyan megkent kenyérkörökkel zárjuk, rányomkodjuk.
  5. Előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Majd tepsire kiborítjuk, és a cukros felükkel felfelé kb. 10 percig hagyjuk megpirulni.
  6. Karamellhab: A kristálycukrot világosbarnára olvasztjuk, hozzáöntjük a tejszínt, kevergetve összefőzzük. Beleszűrjük tejszínhabszifonba és egy patront nyomunk bele.
  7. Ezt nyomjuk a tányér aljára (vigyázz, fröcsköl!! :-)
  8. A tejszínt felverjük. Cukor nem kell hozzá, mert a karamellhab édes!
  9. Tálalásnál a karamellhabra ültetjük a ropogós, illatos sütit, megkoronázzuk finom tejszínhabbal és EHETŐ VIRÁGGAL csinosítjuk (muskátli, ibolya, borágó stb.). Laktató és édes, az ízek pedig különlegesek így együtt.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 896
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
hétpettyes 8 recept

Anyák napjára mindig valamilyen meglepetéssel készülök a gyerekeimnek. Most ezt a finom, különleges sütit készítettem. 

Hozzávalók

A muffinhoz

A karamellhabhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek