r
Nosalty Logó

Karamellás-csokoládés hatlapos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Karamellás-csokoládés hatlapos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 774 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 7738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 250 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    29.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    790.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    274 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 774 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.9 g

Zsír

  • Összesen
    299 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7904.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    2743 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    2605 mg
  • Nátrium
    2155 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1144.1 g
  • Cukor
    595 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2817 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    304 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    382 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2651 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1983 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 7738 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 25% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 250 Kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tésztához összemorzsoljuk a sütőporos lisztet, a porcukrot, a margarint és a sót. Hozzáadjuk a tojásokat és annyi tejet, hogy könnyű, gyúrható tésztát kapjunk. 6 gombócot formálunk belőle. Először kettévágjuk a tésztát, majd azokat 3 felé osztjuk. Így lesz egyforma minden lap.
  2. Tepsi hátoldalán megsütjük. (Én úgy készítem, hogy a tepsit előmelegítem. Kinyújtom a tésztát kis téglalap alakúra. A tepsi hátoldalát megkenem margarinnal, és a meleg tepsin nyújtom tovább a megfelelő méretre.)
  3. Megsütjük. Világos színű legyen és puha, 5-8 perc alatt kész. Késsel alányúlva óvatosan tálcára csúsztatjuk a megsült lapot. Még ötször ismételjük.

Hozzávalók a krémhez

  1. A cukrot megolvasztjuk egy nagyobb méretű lábosban. Felengedjük vízzel, és hagyjuk, hogy a karamell teljesen felolvadjon.
  2. A csokoládés pudingporokat kikeverjük annyi tejjel, hogy keverhető legyen. A maradék tejet hozzáöntjük a karamellhez. Felforraljuk.
  3. Tűzről levéve hozzáöntjük a csokoládés pudingporokat, és összefőzzük. Melegen hozzáadjuk a margarint, hagyjuk, hogy elolvadjon a krémben.
  4. A lapokat megtöltjük a meleg krémmel. Óvatosan kenjük a szélén, nem fog lefolyni, mert a puding hamar köt.
  5. Kihűlve már szeletelhető is, mert a lap a sütés után is puha már.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 195
  • Tegnapi nézettség: 38
  • 7 napos nézettség: 87
  • Össznézettség: 25849
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 07.

Ajánló

Ajánlom mindenkinek, aki eddig csak a hagyományos receptekkel próbálkozott! Szeretem a vajat a süteményekbe, de ezt mindig jó minőségű margarinnal készítem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karamellás-csokoládés hatlapos
Nyuszikutya 51 recept

Íme egy klasszikus, amelyen sokat kísérleteztem. Szerettem a karamellás és a csokoládés, illetve kakaóporos változatot is. De így együtt a legfinomabb, legalábbis a párom szerint, akinek hamar a kedvenc süteményévé vált. Nagyon sokat készítem, nem lehet vele hibázni!

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek